Zlatar pun turista, skijalište počelo sa radom

Nova Varoš – Planina Zlatar prekrivena je snežnim pokrivačem, i to je najlepša vest za sve turističke radnike i hotelijere na ovoj planini.

Na Zlataru se traži mesto više

“Atmosfera je zaista fantastična i ovogodišnji sneg je samo dodatno upotpunio taj ambijent”, kaže direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Prema njegovim rečima sva očekivanja što se tiče zimske sezone su već tokom novogodišnjih praznika premašena, jer su svi smeštajni kapaciteti popunjeni.

Na Zlataru dovoljno snega za ljubitelje skijanja, foto: A.Rovčanin

“Brojni turisti koji su rezervisali smeštaj tokom novogodišnjih praznika odlučili su da produže boravak, a svemu tome je značajno doprinelo i skijalište koje je počelo sa radom prvog dana nove 2020. godine”, kaže Pucarević.

Na skijalište su stigli prvi ljubitelji belog sporta koji uživaju na jedinstvenoj stazi koja je prilagođena svim kategorijama skijaša.

“Na stazi je oko 50 centimetara utabanog snega. Cena dnevnog ski pasa je 1000 dinara, a za decu 900. Novovaroški đaci imaju mogućnost da besplatno skijaju, neophodno je samo da ponesu đačke knjižice”, tvrdi upravnik skijališta Vojko Purić.

GZS i PP Media