Esad Hodžić: Fabrika za preradu vode u Brodarevu ima građevinsku dozvolu, Milan Gačević neupućen ili namerno obmanjuje javnost

Za Fabriku za preradu vode u Brodarevu građevinska dozvola je dobijena još 2013. godine, kaže član Opštinskog veća u prošlom mandatu Esad Hodžić, odgovarajući na izjavu sadašnjeg člana Veća Milana Gačevića datoj televiziji Forum pre nekoliko dana, da ovo postrojenje nema građevinsku dozvolu.

Milan Gačević član Opštinskog veća, foto: www.ppmedia.rs

Milan Gačević član Opštinskog veća, foto: www.ppmedia.rs


Restrikcije u snabdevanju vodom u Brodarevu uvedene prošle nedelje, opet su stavile u žižu jedan od najvećih problema naše opštine. Obrazlažući odluku opštinskog veća za uvođenjem restrikcija, Milan Gačević je za televiziju Forum rekao da Fabrika za preradu vode nema građevinsku dozvolu, što je najoštrije demantovao član Veća u prošlom mandatu i predsednik Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju Esad Hodžić, koji kaže da je građevinska dozvola za ovo postrojenje dobijena još 2013.godine.
„Ova vlast pribegava iznošenju netačnih podataka i neistina kako bi opravdala svoju nesposobnost. Najočigledniji primer je Fabrika vode u Brodarevu“ – kaže član opštinskog veća u prošlom sazivu Esad Hodžić i dodaje da je istina da je postrojenje pušteno u probni rad u aprilu, da su ogromna sredstva u proteklih nekoliko godina uložena i iz opštinskog i državnog budžeta.
Esad Hodžić predsednik OO SDP Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

Esad Hodžić predsednik OO SDP Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs


„Mi smo uspeli da izgradimo savremeni vodovod nadajući se da će građani Brodareva imati uredno snabdevanje ove godine. Nažalost, aktuelna vlast nije smogla snage da obezbedi upotrebnu dozvolu“ – kaže Hodžić.
Za izdavanje upotrebne dozvole nadležan je investitor, što je u ovom slučaju Direkcija za izgradnju. Nakon završetka radova i predaje od strane izvođača radova, investitor počinje postupak dobijanja upotrebne dozvole.
„Ova vlast je trebalo brže da reaguje pri dobijanju upotrebne dozvole“ – kaže Hodžić i zaključuje da je bilo moguće izbeći restrikcije u snabdevanju vodom u Brodarevu, ali da je za rešenje svih problema neophodna velika posvećenost i rad.
PP Media i TV Forum