Festival domaćih proizvoda u Prijepolju okupio izlagače iz tri države

Prijepolje – Brojni izlagači iz Prijepolja, Nove Varoši, Užica, Jagodine, Rudog, Žabljaka, Istočnog Sarajeva izložili su na Festivalu domaćih proizvoda našeg kraja proizvode od voća i povrća, razne džemove, slatka, med, suhomesnate i mlečne proizvode kao i proizvode od ručne radinosti kako bi predstavili svoj zanat, svakako nešto zaradili ali što je najbitnije ispromovisali se i razmenili iskustva sa onima koji su u istom ili sličnom poslu.

Foto: A.Rovčanin

Bojana Milanović iz Prijepolja, od prve godine izlaže svoje proizvode a za organizaciju sajma ima samo reči hvale, stoga se uvek iznova vraća.

Svoj slatki program na sajmu predstavila je i Gordana Matović iz Prijepolja koja se bavi izradom domaćih kolača i pripremom slatkih stolova za proslave.

Foto: A.Rovčanin

S ciljem očuvanja tradicije, Festival domaćih proizvoda našeg kraja organizuje se već treću godinu za redom prve sedmice u novembru. Zahvaljujući entuzijazmu članova Udruženja građana Sedobro, festival je veoma brzo od manifestacije lokalnog karaktera prerastao u međunarodnu. Ove godine okupio je 19 izlagača iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

– Sajam iz godine u godinu sve više raste, a ove godine prvi put se uključila i Turistička organizacija da nam pomogne. Do sada smo sve to radili o svom trošku. Imamo ideju kako festival raste iz godine u godinu da ovo premestimo negde na otvoreno – kaže predsednik UG „Sedobro“ Ljubiša Babić.

Foto: A.Rovčanin

Prepoznajući svaku inicijativu za promociju prijepoljske opštine, direktorka Dragana Varaklić kaže da je Turistička organizacija Prijepolje sa zadovoljstvom pružila pomoć pri organizaciji ove manifestacije, naročito zato što je gastroturizam potencijal Prijepolja na kome treba raditi i promovisati.

– Ovo je dobar način da se promoviše Prijepolje kroz gastronomske proizvode, ručne radove i druge izložene proizvode, a naročito što imaju izlagače iz susednih država pa je to i promocija našeg gostoprimstva i srdačnosti  – naglasila je direktorka Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.

Dragana Varaklić direktorka TO Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Festival domaćih proizvoda našeg kraja u organizaciji UG Sedobro i TOP otvoren je i u subotu 5. novembra u velikoj sali restorana Srpska kruna od 9 do 18h.

PP Media