Fudbaleri Fapa golom Radovića u 91. minutu obezbedili opstanak

Fudbaleri FAP-a pobedom nad ekipom Jedinstva sa Uba 2:1 (1:1) obezbedili su opstanak i igranje naredne godine u Srpskoj ligi grupa Zapad. Fap je do pobede došao u poslednjem minutu meča pogotkom Radovića iz opravdano dosuđenog penala. Prvi gol za kamiondžije postigao je Nikačević u 35. minutu, strelac gola za goste sa Uba bio je Gavrilović u 40. minutu.
Domaći fudbaleri od samog starta nametnuli su svoj stil igre i krenuli u ofanzivu, prvu izglednu šansu za gol propustio je Bjelić, a nakon toga nizale su se prilike koje domaći fudbaleri nisu uspeli da pretvore u gol sve do pred kraj prvog poluvremena kada je najspretniji bio Nikačević i loptu poslao u mrežu Jedinstva.
Posle postignutog gola izabranici Dalibora Kurčubića su se povukli što je Jedinstvo uspelo da kazni u 40. minutu prvog poluvremena preko Gavrilovića i poravna razultat na 1:1. U tom momentu trenutni rezultat nije odgovarao nijednoj od dve ekipe i obe je selio u niži rang takmičenja.
Od samog starta drugog poluvremena FAP je krenuo u napad, međutim realizacija u završnici je izostala sve do 91. minuta kada penal nad Nikačevićem, u gol pretvara Radović na opšte oduševljenje 4.000 gledalaca za pobedu i opstanak u ligi.
Ovu utakmicu sa tribina stadiona u Priboju posmatrao je i nekadašnji fudbaler Jedinstva a sada igrač londonskog Čelsia i reprezentativac Srbije Nemanja Matić.
PP Media