Gačević: Navala za članstvo u Novoj Srbiji i BDZS – u?

Milan Gačević demantovao je na televiziji Sandzak da Novu Srbiju i BDZ napuštaju istaknuti članovi partije. On je u izjavi pomenutom mediju kazao da, naprotiv pisanju pojedinih medija, ovim strankama pristupa sve više članova.

“Radi se o pokušaju da sprečavanja aktuelne vlasti da iznese podatke o malverzacijama koje je činila prethodna vlast. Pokušaj da se ruši Samir Tandir i ja preko PP Medija i Glasa zapadne Srbije je osuđen na propast. Svedoci smo da članovi stranaka bivše vlasti svakog dana traže našu člansku kartu, “ kazao je Gačević.

U prilog tome naveo je izjavu Adisa Memovića koji je u fono izjavi demantovao vest objavljenu pre 39 dana da su Sadmir Jakupović, Armin Kahrović, Imer Šalja i on, koji su važili za najvernije pristalice i Tandirovu najužu postavu napustili stranku nezadovljni, kako je Jakupović izjavio, bahatim ponašanjem predsednika OO Samira Tandira.

Dvadeset dana kasnije iz istih razloga stranku je napustila i Emina Rovčanin, ali kako je kazala ostala je verna Zukorlićevim idejama.

Ponovo iz istih razloga napuštanje BDZS-a najavili su 18. jula Ćazim Gojak i Mirsad Duran.

Za sada je samo Adis Meović i to 39 kasnije demantovao da je napustio stranku.

Skoro svi koji su napustili partiju isticali su bahato ponašanje Tandira, tvrdeći da je izdao članstvo koje je podnelo ogroman i najteži deo kampanje i tražili da objasni kako je stekao nekretnine i skupoceni automobil. Inače prostorija BDZS-a koja se nalazi u Šarampovu, gotovo non stop je zaključana. Naš izvor iz ove partije kaže da se kancelarija otključava samo kada televizija Sandžak stigne u grad i kada se trebaju izneti nove bljuvotine na račun prethodne vlasti. Međutim postoji bojazan i od novog napustanja članstva, kako bi se to donekle predupredili vrata se ne otključavaju, tvrdi naš izvor upoznat sa stanjem u kojem se nalazi ovdašnji odbor BDZS.

Vrata BDZS- a u Prijepolju otključavaju se u retkim prilikama, foto: www.ppmedia.rs

Gačeviću pre tri godine istekao mandat?!

Iako je odavno poznato da je politika kurva, ipak i tu neke norme moraju da se poštuju. Naime pitanje je da li je normalno da jedna stranka koja je u Prijepolju više porodična nego narodna može bilo kome da drži lekcije o moralu ili zloupotrebama.

Nova Srbija u Prijepolju godinama nema čak ni prostorije, a opštinski odbor se raspao i skoro ceo prešao u Bolju Srbiju upravo zbog neprimerenog vođenja politike i lične koristi Gačevića, tvrdi bivši potpredsednik NS Rade Veruović.

„Nikada Gačević nije sazvao sednicu Opštinskog odbora, od kako smo ga izabrali pre sedadm godina. Tada sam ja izabran za potpredsednika a mandat je obojici istekao 2014. godine. Tvrdim da u OO nije bilo izbora tri godine i da je Gačević jsve sam radio na svoju ruku. Primer samovolje i bezobrazluka je kada je svoju kćerku stavio na listu za odbornika bez odluke Odbora, niti je pitao bilo koga od nas. Skretao sam pažnju Adziću predsedniku IO NS ali to nije vredelo. Kod njega je to sve bilo tralala, od neplaćene kirije za prostorije pa do toga da uopšte skoro pet godina nismo imali kncelariju. Ali za mene je to prošlost. Organizovali smo se, do sada imamo 365 članova. Mnogi su prešli iz Nove Srbije a ima i novih ljudi, “ kaže Rade Veruović predsednik Inicijativnog odbora Bolje Srbije koju predvodi Dragan Jovanović.

Prosto je neverovatno da je Jovanovićeva partija za samo nekoliko meseci postala brojnija i organizovanija od Nove Srbije koja je na ovim prostorima neosporno imala veliku popularnost. Da li je to zbog Ilića ili Gačevića?

Iliću ko ti vodi stranku u Prijepolju?

Gačević bi svom predsedniku stranke Velimiru Iliću morao da objasni kako je Draganu Jovanoviću do sada pristupilo 365 članova i koliko je ostalo kod njega?

Gačević treba da pojasni Velimiru Iliću zbog čega je toliko važno za Novu Srbiju da upravo on bude glavna podrepna muva naprednjacima, a naprednjaci da kažu kako to da je čovek koji je na Jeremićevim promocijama jurišao na Vučića sada ,,garant stabilnosti“ vlasti u Prijepolju.

Mnogi tvrde da su jedina preostala dva člana Nove Srbije u Prijepolju Gačević, član Opštinskog veća i njegova kćerka koja je odbornik i odnedavno zaposlena u Kancelariji za mlade, pa bi bilo dobro da pokaže prostorije i nabroji bar 20 članova Nove Srbije u ovom gradu.

Opravdano se sada postavlja pitanje da li Gačevića ruše zbog Nove Srbije, ili je Gačević srušio Novu Srbiju zarad sebe ili nekoga. Mnogima je odgovor naravno jasan kao dan.

Glas zapadne Srbije i PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *