Glad polako kuca na vrata

Milan Adamović iz prijepoljskog sela Zabrdnji Toci kome je sneg pre osam dana srušio kuću i dalje je prepušten samome sebi, do njega još niko nije uspeo da se probije jer put nije čišćen ni jednom od prvih snežnih padavina.

“Jedan moj rođak juče je sa ladom nivom krenuo do mene, ali se na pola puta zaglavio jer je sneg na putu preko metra i morao je da prenoći kod nekih ljudi”, kaže Milan.

On ističe da ga i dalje niko iz lokalne samouprave nije zvao da kako kaže bar vide da li je živ, niti je pokušano čišćenje puta.

“Javio mi se gospodin Čolović Izet i rekao mi da je predsednik opštine odobrio komisiji da izađe i uradi procenu štete na kući, ali sam ih zamolio da ne dolaze, jer ne mogu da mislim i o njima da li će se zaglaviti, a šteta je stoprocentna. Kad već ne mogu da očiste put da mogu da odem da kupim namirnice i hranu za stoku, ne moraju sad ni štetu da procenjuju”, ogorčen je Adamović.

Milan kaže da je izgubio svaku nadu jer sneg pada a temperatura je – 16, hrane mu je kaže ponestalo. On ističe da trenutno ima 20 ovaca i 15 jagnjadi, košnice sa pčelama i da je hrana za njih na izmaku.

“Trpim, ćutim, šta ću! Do prodavnice ne mogu da dođem, a ponestalo mi je i hrane za stoku”.

On tvrdi da je jutros morao da se popenje na banderu i sam otkači struju jer su žice počele da varniče a strujomer je iskočio iz ležišta prilikom rušenja kuće.

“U tom ćumezu od tri zida u kome boravim i koji sam prepokrio najlonom i nekom ciradom krov je potkočen sa tri grede, ali zbog težine snega koji i dalje pada plašim se da će i to da se uruši”, kaže Adamović.
PP Media i GZS