“Hidro-Tan” donirao vrednu opremu zdravstvenim ustanovama u Priboju

Priboj – Teška epidemiološka situacija u opštini Priboj koja ulazi u četvrtu sedmicu, pokrenula je veliki broj pojedinaca i organizacija koje su svojim donacijama žele da pomognu pribojskom zdravstvu u borbi sa Covidom 19.

Hidro-tan donirao vrednu medicinsku opremu, foto: G.Reković

Uz intenzivno medijsko praćenje i zahvalnost pribojskih medinicara prilikom dostave humanitarne pomoći koju je obezbedilo 10-ak različitih donatora, drugi deo firmi i pojedinaca nisu želeli da se javno eksponiraju i svoje donacije su isporučivali u dogovoru sa rukovodstvom Opšte bolnice i Doma zdravlja Priboj.

Donacija Hidro-Tana, foto: G.Reković

Jedna od kompanija koja je izrazila zahtev da se njeni predstavnici javno ne eksponiraju je i HIDRO-TAN d.o.o., koja je u petak isporučila mobilni aspirator i EKG aparat za službu Hitne pomoći pribojskog Doma zdravlja.  

„Moram naglasiti, da uprkos njihovom zahtevu da ne budu medijski eksponirani, osećam  moralnu obavezu da se makar javno zahvalimo firmi HIDR-TAN koja je donirala vredne medicinske aparate našoj službi Hitne pomoći u vidu dvanaesto kanalnog EKG aparata i mobilnog aspiratora. Naročito želimo da istaknemo višegodišnju saradnju sa HIDRO-TAN -om, koji su i pre epidemije u više navrata donirali vrednu opremu za naše zdravstvene ustanove bez javnog eksponiranja, a od početka pandemije već drugi put uz dogovor sa nama obezbeđuju onu vrstu aparata i materijala koji su najneophodniji spram novonastalog sistema organizacije i uvećanih potreba i potrošnje u Bolnici i Domu zdravlja Priboj,“ rekao je ovom prilikom dr. Vladimir Milinković, direktor Doma zdravlja Priboj.

Nakon proglašenja Vanredne situacije  06.jula, Krizni štab opštine Priboj doneo je odluk o angažovanju 10 medicinskih tehničara o trošku lokalne samouprave kao jedan od svakodnevnih vidova pomoći pribojskom zdravstvu, dok su dnas počeli sa radom i dva vozača saniteta koje je takođe angažovala opština Priboj.

G.Reković PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *