Poznati glumac i prvak Narodnog pozorišta Ljubivoje Tadić vraća se u grad svojih predaka, građanima poručio – Srbija ne sme da stane

Čačak – Poznati srpski glumac, režiser i književnik, Ljubivoje Tadić, odlučio je da se vrati u grad svojih predaka, Čačak, iz kojeg su otišli krajem osamdesetih godina prošlog veka. Njegov otac Rastko u grad na  Moravi doselio se kao beba iz Nove Varoši. Ljuba je najveći deo detinstva proveo u ovom gradu i za njega su mu vezane najdraže uspomene.

Foto: Rina

– Naša porodična kuća se nalazila u Učiteljskoj 5, a današnji dom zdravlja i dečiji dispanzer bila su naše dvorište i bašta. Bio sam protiv prodaje kuće ali moj otac i stričevi su ipak odlučili to da učine pa sam ostao u manjini – priča Ljuba koji je upravo ovih dana u produkciji Glasa zapadne Srbije i studija 4N snimio dokumentarnu storiju ,,Čačak mog života“.

Iza Tadića je bogata i plodotvorna glumačka karijera a taj dar poneo je od svog oca Rastka i strica Ljube Tadića. Ali, osim glumačke iza njega je i politička karijera. Bio je veoma blizak saradnik Zorana Đinđića i osnivač brojnih prodemokratskih i nevladinih organizacija u periodu 1990 – 2000.

Bio je savezni poslanik u Skupštini SRJ u Veću građana kao poslanik Dos – a. Političku karijeru završio je 2003. zbog dogovorenog raspada zajedničke države Srbije i Crne Gore.

U periodu 2000 – 2005, bio je na dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu. Sada je prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

– U političkom životu Srbije sam veoma malo učestvovao. Čak i na izborima sam ucestvovao uglavnom belim listićima. Sada ću napustiti tu svoju taktiku uz molbu građanima za veliku izlaznost i političke stranke na poštene izbore, da na pravi način saznamo koja je ja najjača politička snaga u državi. Ja znam koja je, ali vam ne mogu kazati,ali sam siguran da Srbija ne sme da stane – rekao je Tadić.

Inače Tadić je žestoko kritikovan od strane svojih demokratskih kolega zbog toga što je navodno 2012. umesto partijskog saborca Tadića podržao Tomu Nikolić za predsednika Srbije.

Rina i PP Media