I žandarmerija traži ribarevo telo

U potragu za ribarom Veroljubom Simovićem (38), koji se utopio u subotu u popodnevnim časovima dok je pecao ribu na Limu, uključila se ronilačka ekipa Žandarmerije koja je češljala rečno korito ne bi li pronašla telo nesrećnog mladića. Nakon što potraga Vatrogasno spasilačke ekipe i brojnih raftera nije urodila plodom, u Priboj je stigla ronilačka ekipa Žandarmerije koja je pokušala da u hladnim vodama Lima nađe ribarevo telo. Međutim kako smo uspeli nezvanično da saznamo, traganje nije dalo rezultata i telo mladića se i dalje nalazi negde u reci.

Naime, ronioci su pretražili korito od mesta gde je Simović upao u vodu i dalje niz Lim u dužini od oko 300 metara sve do bukova ispod kojih je počela da se gradi hidrocentrala. Kako telo nije pronađeno zbog opasnosti po ronioce pretraga je privremeno obustavljena kako bi se oni dodatno opremili i u utorak ponovo nastavili potragu.

Veroljub je upao u reku prekoputa fabrike “Montaža”, iznad mesta gde se gradi nova hidrocentrala. U prvi mah sumnjalo se da je do nesreće došlo pošto se ribar okliznuo i pao u reku, međutim komšije koje su dobro poznavale ovog mladića ne isključuju mogućnost da je on upao u reku od posledice epileptičnog napada. Naime, kako jedan od komšija, kojeg smo zatekli pored obale dok tužno gleda u reku i čeka da ronioci nađu mladićevo telo, kaže da je Veroljub imao zdravstvenih problema.

Ronioci tragali za nestalim ribarom, foto: www.ppmedia.rs

– Znam da je imao problema sa epi napadima i da je to u poslednje vreme bilo baš učestalo. S obzirom da se radilo o iskusnom ribolovcu koji je odlično poznavao ovaj teren ne mogu da verujem da se tek tako okliznuo i da je upao u vodu – kaže komšija ne želevši da mu navodimo ime.

Veroljub Simović se u selu slovi za vrednog domaćina koji je svoju četvoročlanu porodicu izdržavao baveći se isključivo poljoprivredom. Uvek je rado odazivao da pomogne u poljskim readovima komšijama koje su ga zbog njegove dobrote izuzetno cenile. Pre desetak godina oženio se albankom Ljuljetom sa kojom je živeo u skladnom braku i dobio dvoje dece.
Izvor: Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *