Ispunjava se obećanje predsednika Vučića: Asfaltira se put kroz pribojsko selo Kalafati

Priboj – Samo nekoliko dana nakon dolaska u Priboj i obećanja predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, da će država pomoći u izgradnji putne infrastrukture, koja, život znači, ostanak ali i povratak, pogotovu na seoskom području – obećano se već i realizuje.

Asfaltira se put u Kalafatima kod Priboja, foto: Opština Priboj

U pribojskom selu Kalafati, 2. avgusta, počeli su radovi na asfaltiranju puta za blizu 50 domaćinstava Hazirovića, Nurovića, Suljevića, Tabakovića, Totića, Babića, ali i komšije Derikonjiće iz susednog sela Mažići.

Dužina puta je 2,5 kilometra, a sredstva je obezbedila država. Srbija. Žitelji ovog dela sela Kalafati, dobar put, a asfalt pogotovu, čekaju decenijama.

„Na ovo sam čekala evo 80 godina. Ne mogu da verujem da se nekadašnji san, sada ostvaruje. Hvala do neba predsedniku Vučiću, hvala i našoj Opštini“ – u dahu izgovara starica Rabija Nurović.

Foto: Opština Priboj

Selo Kalafati je u odnosu na druga pribojska sela, relativno živo selo. Migracije je i ovde bilo, ali se ljudi vraćaju, neko u penziju, neko na letnje ferije, obilaze se porodična imanja, kultiviše dedovina, grade nove kuće. Asfalt kroz ovaj deo sela biće im novi vetar za povratak.

„Došao sam na odmor iz inostranstva i nisam mogao očekivati bolji poklon“ – ističe Nezir Hazirović, koji je zahvalan predsedniku Vučiću na razumevanju za njihove potrebe, a asfaltni put, kaže, za sve meštane znači – bolji život.

Decenijama iščekivani asfalt u ovom delu pribojskog sela Kalafati, trebalo bi da bude stvarnost već za manje od mesec dana, a slične radne poduhvate očekuju i u selima Bare i Ćetanje, gde takođe radovi na asfaltiranju putnih deonica, treba da počnu ovih dana.

Da je obećano i ispunjeno, lično će proveriti predsednik Vučić, koji je najavio obilazak ovih sela i opštine Priboj, za oko mesec ipo dana.

PP Media