Jasen pobednik memorijalnog turnira „Marko Prijović“

Memorijal koji su porodica i prijatelji tragično nastradalog fudbalera Marka Prijovića na godišnjicu njegove smrti  organizovali prvi put prošle godine, prerastao je u svom drugom izdanju u jedan od najkvalitetnijih turnira na tromeđi. Drugi memorijalni turnir „ Marko Prijović“ okupio je u Sportskoj dvorani u Priboju 16 ekipa iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koje su u svojim redovima imale reprezentaice i superligaške igrače  u futsalu iz sve tri države.

Uz 6 timova iz Priboja, učešće su uzeli i po jedna ekipa iz Nove Varoši i Republike Srpske dok su iz Prijepolja učestvovale ekipe Župskog rubina, Kolovrata i Jasena iz Brodareva, dok su crnogorsku futsal scenu na turniru predstavljale ekipe Princip iz  Pljevalja, Igma  Berane- Andrijevica i Kastel i Mil invest  iz Nikšića. Već u uvodnim utakmicama  osmine finala viđen je odličan fudbal koji je u četvrtfinalnim i polufinalnim mečevima oduševio mnogobrojnu publiku ujednačenim  kvalitetom  ekipa pojačanih dodatno z a memorijal vrhunskim prvoligaškim igračima i reperezentativcima futsala.  U crnogorskom derbiju u utakmici za treće mesto izmeću ekipa Kastel Nikšić i Kafe Princip Pljevlja, pobedu je odneo tim iz Nikšića koji je tokom turnira prikazao sve kvalitete  Nikšićke škole futsala. Finalni meč sem odličnog fudbala imao je i specifičnu simboliku u činjenici da su se za pobedu nadmetali  FK Jasen Brodarevo i Gorava Krajčinovići,  dve ekipe za koje je pokojni Marko Prijović i najduže nastupao tokom karijere.

Publika je tokokm turnira i tokom samog finala uživala u igri ove dve ekipe koje su se izdvojile kvalitetom,  sa jedne strane ekipom  Gorave čiju su  okosnicu činili fudbaleri iz kluba malog fudbala iz Zemuna  koji nastupa u prvoj ligi i koji su ceo turnir odigrali bez izmene, i sa druge strane uigranu ekipu Jasena iz Brodareva, pojačanu sa prvoligaškim igračima iz Niša  i znatno dužom i kvalitetnijom klupom.  Ubedljivu pobedu u finalu izvojevala je ekipa brodarevskog Jasena osvojivši nagradu od 100.000 dinara, dok je drugo mesto na turniru i 50.000 dinara pripalo ekipi Gorave iz Krajčinovića. Najbolji strelac turnira bio je Milhad Žigović golgeter Jasena iz Brodareva sa 8 postignutih golova i nagradom od 10.000 dinara.

Memorijalni turnir „Marko Prijović“ koji organizuju porodica i prijatelji  tragično nastradalog sportiste, među prvima je podržao i finansijski najviše pomogao brat od strica pokojnog Marka, Aleksandar Prijović reprezentativac Srbije kao i porodice Arlamov iz Franfurta i Prijović iz Minhena, uz podršku Opštine i Sportske dvorane Priboj.

PP Media Goran Reković