Jubilarna 10. „Letnja liga Marko Prijović“ oborila sve rekorde

Priboj/Prijepolje – Ekipa Emdeset Trepalovac iz Prijepolja ponela je laskavu titulu pobednika nikad kvalitetnije Letnje lige Marko Prijović, pobedivši u finalu tim DEKOR IVA iz Nikšića. Treće mesto je zauzela ekipa Arte cafe Biogradska Gora iz Podgorice dok je četvrto mesto pripalo timu Etno eko selo Vraneša.

Pobednička ekipa iz Prijepolja, foto: PP Media Prijepolje

Organizatori “Letnje lige Marko Prijović” Sportski savez Priboja i Sportsko udruženje                    “ Gannicus” sa prijateljima i sponzorima, pod pokroviteljstvom Opštine Priboj i Generalnim sponzorom kompanijom  EsTours iz Priboja, uspeli su da za jubilej okupe 17 vrhunskih ekipa iz 10 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, obezbede do sada najveći nagradni fond, obore sve rekorde u posećenosti turnira, koji je bio mesto okupljanja cele tromeđe i sa propratnim zabavnim i humanitarnim sadržajima, svih 6 dana trajanja “napuni” kompleks školskih sportskih terena u Priboju sa više hiljada posetilaca.

Foto: PP Media Prijepolje

Koliko je kvalitetna bila jubilarna Letnja liga Marko Prijović najbolje govori podatak, da je pobednička ekipa Emdeset Trepalovac bila sastavljena od igrača koji svi igraju  Prvu futsal ligu Srbija sa čak dva aktuelna reprezentativca Srbije u futsalu, kao i da su sve crnogorske ekipe od Herceg Novog, Podgorice, Nikšića i Pljevalja u svojim sastavim imale aktuelne i bivše reprezentativce Crne Gore u futsalu i mini fudbalu, kao i igrače futsal koji nastupaju u timovima Prve lige Crne Gore. Okosnicu ekipa iz Srbije činili su i aktuelni fudbaleri klubova koji se takmiče u Prvoj ligi Srbije kao i Srpskoj ligi Zapad.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je reprezentativac Srbije u futsalu Milan Mutavdžić iz pobedničke ekipe Emdeset Trepalovac, najbolji golman je bio Nemanja Koprivica iz drugoplasirane ekipe Dekor Iva Nikšić, dok je priznanje najboljeg strelca turnira osvojio Marko Otašević mladi golgeter pribojskog FK Fapa koji je na turniru nastupao za ekipu MaxBet Priboj.

Foto: PP Media Prijepolje

Prema jedinstvenoj oceni učesnika i publike, jubilarna 10. “Letnja liga Marko Prijović” Priboj 2024. je u organizacionom smislu, gostoprimstvu, profesionalnom suđenju, fer plej atmosferi bez ijednog incidenta, posećenosti tokom celog turnira kao i nagradnim fondom, napravila kvalitativni i kvantitavni iskorak koji ju je svrstao u red najrespektabilnijih futsal manifestacija na široj regiji Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, sačuvavši pri tome dostojanstven karakter memorijala koji nosi ime tragično nastradalog osnivača Letnje lige i vrsnog golgetera Marka Prijovića.

PP Media