Kadrovi filma o Tomi Zdravkoviću snimani u Domu kulture u Prijepolju

Prijepolje – Po scenariju Nikole Pejakovića i Dragana Bjelogrlića, u Prijepolju je u utorak nastavljeno snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću. Dom kulture zbog svog izgleda i građevine slične nekadašnjem Domu sindikata, gde je Toma održao 20 koncerata zaredom, odabran je za snimanje nekoliko scena.

Neke od scena snimljene u Domu kulture u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

Prve klape filma o Tomi pale su sredinom leta u Valjevu. Posle toga je glumačka ekipa snimala kadrove na više lokacija u zemlji i inostranstvu. Scenarista Dragan Bjelogrlić kaže je u Prijepolju snimljeno nekoliko scena vezanih za koncerte koje je održavao Toma Zdravković.

– Scene koje će biti na samom početku filma snimljene su ovde u Prijepolju. Potom koncertne scene koje je nekada Toma držao u Domu sindikata – navodi Bjelogrlić. On navodi da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.

Reditelje filma Dragan Bjelogrlić, foto: A.Rovčanin

 – Tomu Zdravkovića zvali su „pesnik tuge“. Pevao je iz duše, i za dušu – dodaje Bjelogrlić.

Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić – Tamari Dragičević. Marić ističe mu je veliki izazov tokom snimanja bio da prenese emocije koje je Toma u svojim pesmama prenosio na publiku.

U ostalim ulogama igraju Petar Benčanin, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivana Zekić i mnogi drugi.

Aca Pejovića upravo su pesme Tome Zdravkovića, koje je na početku svoje karijere pevao, vinule u zvezde i trasirale mu put kojim sada gazi. Popularni pevač obišao je u rodnom gradu producente i glumačku ekipu koja je snimala scene u Domu kulture. I ako ima bitnu “ulogu” u kreiranju filma, nije želeo da otkrije medijima na koji način će se on pojaviti u filmu.

Aco Pejović, foto: A.Rovčanin

– Ako pričamo o narodnoj muzici, odrastao sam na pesmama Tome Zdravkovića i on je ostavio ozbiljan trag na mojoj muzičkoj karijeri. O svojoj ulozi u filmu ne mogu da govorim dok ne bude premijera filma – zagonetno je kazao Pejović.

Snimanje filma trajaće do kraja oktobra, dok se premijerno prikazivanje očekuje na proleće.

PP Media