Ukinuta vanredna situacija u Priboju

Priboj – Zbog poboljšanja epidemiološke situacije, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije, danas je ukinuo vanrednu situaciju u opštini Priboj, koja je uvedena još 6. jula 2020. godine.

Foto: A.Rovčanin

Vanredna situacija u opštini Priboj je ukinuta, ali nema opuštanja, epidemija još nije prošla, pa na snazi ostaju sve zaštitne mere Republičkog kriznog štaba za vanredne situacije i Vlade Srbije.

I dalje se apeluje na pojačanu higijenu ruku, neophodnu dezinfekciju prostora, preporučenu distancu, kao i rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata, i posebno propisane mere zabrane okupljanja u zatovorenom i otvorenom prostoru, shodno naredbama i uredbama Vlade Srbije.

Na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije izvršena je analiza stanja na teritoriji opštine Priboj u uslovima pandemije korona virusa. Prema inforamcijama iz Doma zdravlja Priboj, stanje je pod kontrolom, može se reći da je stabilno, u odnosu na mesec jul, jer se od 23. avgusta ne povećava broj javljanja u kovid ambulantu, pa je čak ta statistika i u blagom padu.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Priboj, na današnjoj sednici doneo je Rešenje o obrazovanju stručno – operativnog tima za praćenje stanja izazvanog korona virusom na teritoriji opštine, koji čine dr Vladimir Milinković, dr Predrag Terzić, dr Vladimir Ćirković, dr Adel Slatina i Mirko Tošić.

Zadatak stručno – operativnog tima je praćenje i analiza stanja izazvanog pandemijom koronavirusa na teritoriji opštine Priboj, predlaganje mera i drugi stručno – operativni poslovi vezani za zaštitu od epidemije i zdravlje ljudi.

PP Media