Kancelarija za mlade Priboj deo balkanske porodice

Pribojska Kancelarija za mlade, svojim radom i projektima u protekle dve godine, stekla je status jedne od najuspešnijih u Srbiji, obezbedivši tako mladima raznovrsne sadržaje, edukacije, druženja i putovanja. Prepoznata kao uspešan partner i lider u sandžačkoj regiji, Kancelarija iz Priboja dobila je priznanje za svoj rad u vidu članstva u Balkanski klub mladih, čija je prva konferencija održana u Nišu od 12. do 14. februara.
Projektom izgradnje i opremanja Omladinskog centra, koji su finansirali EU Progres i opština Priboj pre dve godine, otpočeo je uspešan niz aktivnosti mladih Priboja. Na taj način dobili su vodeću ulogu u sprovođenju omladinskih politika, a najčešće su bili nosioci projekata i umrežavanja Kancelarija za mlade u Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši, Sjenici i Novom Pazaru.
Jačajući svoje kapacitete, volonteri i edukatori Kancelarije za mlade Priboj, dobili su početkom ove godine ogromno priznanje pozivom u članstvo Balkanskog kluba mladih koji broji 40 organizacija sa prostora celog Balkana. Na prvoj konferenciji te omladinske mreže u Nišu potpisan je i Ugovor o saradnji i budućim projektima.
Realizacija zajedničkih aktivnosti očekuje se, prema rečima Koordinatora Kancelarije za mlade Emira Vražalice, već krajem marta, kada će vršnjački edukatori i volonteri iz zemalja članica Balkan kluba krenuti u interaktivne posete i radionice po celom regionu.
PP Media