Nova smećara stigla u JKP „Lim“

Prijepolje – Javno komunalno preduzeće „Lim“ iz Prijepolja nabavilo je nov kamion za iznošenje smeća vredan 12 miliona dinara. Novac za kupovinu smećare, koja će tokom nedelje početi da odvoziti otpad sa prijepoljskih ulica, obezbedila je lokalna samouprava. Narednih dana očekuje se raspisivanje još jedne javne nabavke za kupovinu novog specijalizovanog vozila za odvoženje smeća, novac je obezbedila ambasada Japana u Srbiji.

Komunalno preduzeće kupilo novu smećaru, foto: A.Rovčanin

Auto smećar, renomiranog turskog proizvođača BMC, zapremine 15 metara kubnih isporučen je prijepoljskim komunalcima. Sa novim vozilom, Komunalno preduzeće imaće na raspolaganju pet smećara koje će odvoziti otpad sa prijepoljskih ulica do deponije u Druglićima. Direktor preduzeća Dževad Beganović kaže da će nov kamion puno značiti i u značajnoj meri povećati neophodne kapacitete za odvoženje smeća.

– Kamion je opremljen svim mogućim priključcima. Iz njega neće moći da curi tečni sadržaj otpada, a biće sprečeno i prosipanje pepela – navodi Beganović.

Foto: A.Rovčanin

Po svojim karakterisitka, prema rečima Beganovića, kamion proizveden u Turskoj spada među najkvalitenija vozila koja se mogu videti na drumovima širom Srbije. Dobavljač kamiona, tokom narednih godinu dana obezbedio besplatano održavanje vozila u ovlašćenom servisu.

– Dobili smo garanciju na vozilo od dve godine, kao i besplatan jednogodišnji servis, što će nam puno značiti zbog smanjenja troškova – ističe Dževad.

Narednih dana Komunalno preduzeće raspisaće javnu nabavku za kupovinu još jednog specijalizovanog kamiona za odvoženje kontejnera. Novac za kupovinu vozila, u iznosu od 75 hiljada evra obezbedila je ambasada Japana u Srbiji. Nabavkom još jednog vozila Komunalno preduzeće u značajnoj meri obnoviće svoj vozni park.

Inače, turski proizvođač BMC, sve je prisutniji na tržištu Srbije. Pored komunalnih vozila, ovaj proizvođač isporučio je više od 100 autobusa gradu Beogradu.

PP Media