Kome smeta bolnički lift?

Prijepolje – ,,Naređuje se investitoru Zdravstvenom centru Užice u ulici Miloša Obrenovića br. 17 da obustavi izvođenje radova na gradnji bolničkog lifta i dogradnji hodničkog prostora internog odeljenja Opšte bolnice u Prijepolju.

Rešenje Opštinske uprave kojim se zabranjuju dalji radovi

Naređuje se da u roku od 6 dana ukloni zidove liftnog okna. Ukoliko ne postupi po naređenju rešenje će se izvršiti upravnim putem na teret izvršenika“, stoji između ostalog u rešenju koje je donela Opštinska uprava.

Nema sumnje da je ovde politika umešala prste. Čak i članovi SNS tvrde da iza svega stoji Dragoljub Zindović koji na ovaj način želi da uruši dr Drobnjaka kojeg naprednjaci često pominju kao mogućeg i veoma kvalitetnog čoveka za čelno mesto partije u Prijepolju.

Ujdurma oko lifta usmerena prema Drobnjaku, foto: www.ppmedia.rs

A sve naravno kreće iz Opštinskog veća gde su se podudarili interesi, pa je i dr Sadoviću stalo da makne svog kolegu sa mesta direktora bolnice. Teško će ko poverovati da se radi o nelegalnoj gradnji jer se ova vlast nije sekirala kada su pred njihovim očima nicale asfaltne baze, kada se sređivala zgrada Opštine, i kada su stizale fotelje petobrzinke.

Na kraju zar nije interes građana da se izgradi lift i zašto Opštinska uprava nije pomogla u tome ako je tu u službi naroda?

Sa druge strane građani su ogorčeni ovakvim doslednim postupanjem lokalnih vlasti. Donacija Varaklića od 80.000 evra za gradnju lifta verovatno će propasti zbog političkih spekulacija, a i ministar Lončar ostaće uskraćen za puštanje u rad naprave koja je veoma značajna za bolnicu.

Građani ogorčeni i u šoku

Građani Prijepolja kažu da je to zaista neverovatno i bezobzirno.

„Кada se vodi bolesnik u bolnicu mi ne idemo bez trojice ljudi koji dižu na rukama čoveka na drugi sprat na interno. Ne mogu da razumem da nekome smeta lift za bolesnike. Varaklići su sjajni ljudi, mnoge donacije u ovom kraju su dali, verujem da su i oni u šoku“, tvrde prijepoljci.

U Opštoj bolnici je za danas zakazana konferencija za štampu, a mnogi građani su se javili da okupljanjem zaustave rušenje u Bolnici.

GZS i PP Media