Krenuli radovi na sanaciji fiskulturne sale u Ekonomsko trgovinskoj školi

U prijepoljskoj Ekonomsko trgovinskoj školi krenuli su radovi na sanaciji fiskulturne sale. Vrednost ugovorenog posla koji zajedničkim sredstvima finansiraju Evropski PROGRES, Vlada Švajcarske i opština Prijepolje iznosi oko 100 hiljada evra, posao je poveren pribojskoj firmi “Dekor invest”, rok za završetak radova iznosi 60 dana.

Sanacija fiskulturne sale koja decenijama nije u funkciji i ne služi svojoj nameni podrazumeva zamenu podova i stolarije, zatim neophodnih molerskih radova kao i izgradnju mokrog čvora. Opremanjem sale u ovoj školi rešiće se višegodišnje nedaće učenika koji su časove fizičke kulture obavljali na stadionu ORSI i Hali spotova. Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović kaže da će sa završetom ovih radova biti ispunjena njegova dugogodišnja želja kao nekadašnjeg učenika a kasnije i profesora škole da ona dobije modernu sportsku salu.

– Komplikovana zakonska procedura oko odabira izvođača radova prouzrokovala je da se sa ovom investicijom kasni međutim ona će do početka drugog polugodišta biti realizovana. Vlada Švajcarske i Evropski PROGRES obezbedili su nešto više od 91 hiljadu evra dok je opština učestvovala sa 10 hiljada evra- istakao je predsednik opštine Dragoljub Zindović.

Ne kriju zadovoljstvo zbog započetih radova Dragoljub Zindović i Ermedin Duran, foto: www.ppmedia.rs

Đaci Ekonomsko trgovinske škole pre više od 30 godina prestali su da koriste ovu salu sada se nadamo da će od početka drugog polugodišta ona opet moći da se koristi, kazao je direktor škole Ermedin Duran.

– Radujem se u ime svih učenika i sportista u ovom gradu što ćemo dobiti savremenu sportsku salu. Izuzev đacima ona će služiti i sportskim ekipama i rekreativcima u našem gradu – zadovoljno naglašava direktor škole Ermedin Duran.

Nakon renoviranja zgrade Osnovnog suda, zatim dobijenog posla na sanaciji i dogradnji zgrade Opštinske uprave ovo je treća velika investicija u Prijepolju koju će izvoditi pribojska firma Dekor invest.
PP Media