Mladi poljoprivrednici dobili subvenciju od Fondacije Ana i Vlade Divac

Fondacija “Ana i Vlade Divac” u partnerstvu sa opštinom Prijepolje i ove godine realizovala je projekat podrške mladim poljoprivrednicima. Dvadeset jedan mladi poljoprivredni proizvođač iz grada na Limu dobio je subvenciju koja uključuje nabavku materijala za rad, stoke, građevinskog materijala za poljoprivredne objekte i opreme za razvoj poljoprivrednih aktivnosti. Prosečna vrednost dobijenih sredstva iznosi 185 hiljada dinara.

Na konkurs za bespovratna sredstva prijavo se ukupno 61 mladi poljoprivredni proizvođač starosti od 21 do 40 godina. Šefket Gojak i Suad Kapidžić žive u ruralnim delovima opštine i poljoprivrednom proizvodnom bave se dugi niz godina, kažu da im je ovo prva subvencija koju su ikada dobili te da će im i te kako značiti.

– Moja porodica i ja se bavimo poljoprivrednom proizvodnjom nekih pet – šest godina. Danas sam dobio motokultivator koji će puno značiti mojoj porodici i meni – ističe Suad Kapidžić.

Suad Kapidžić i Šefket Gojak mladi poljoprivredni proizvođači, foto: www.ppmedia.rs

Ovo je treća godina za redom kako Fondacija “Ana i Vlade Divac” partnerski sa opštinom Prijepolje realizuje ovaj projekat za čiju namenu je izdvojeno tri miliona dinara, od toga učešće lokalne samouprave bilo je dva miliona dinara.
Pored Prijepolja u ovaj projekat uključena su još četiri grada u Srbiji i to u Užice, Požega, Knjaževc i Vladičin Han.
Od osnivanja Fondacije pa do danas podeljena su 732 granta čija ukupna vrednost premašuje milion i četiristotine hiljada evra.
PP Media