Ljajić obišao radove u Hisardžiku

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunukacija u tehničkoj Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić posetio je prijepoljsko selo Hisardžik i tom prilikom obišao radove na izgradnji turističke staze u tom selu. Izradnjom ove staze turistima će biti omogućen nesmetan obilazak brojnih turističkih potencijala ovog kraja, a sredstva za izgradnju obezbedilo je resorno Ministarstvo.
Staza u dužini od preko 200 metara vodi od džamije u Hisardžiku do pećine, odnosno Savine vode. Tusristi su i ranije obilazili pećinu u Hisardžiku, ali teren je bio izuzetno nepristupačan.

Obilazak radova u Hisardžiku

Esad Hodžić, Rasim Ljajić i Stanko Kijanović.

Izgradnjom turističke staze obilazak prirodnih lepota Hisardžika biće dostupan svim zainteresovanim turistima, koji će sada na lakši način moći da uživaju u njima. Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić obišao je radove i tom prilikom istakao da Prijepolje treba da koristi resrus turizma, kao ključ za ekonomski razvoj, jer se radi o kraju koji i te kako ima šta da ponudi.
„Imajući u vidu kulturnu baštinu i sve ono što Prijepolje može da ponudi, kao i blizinu Zlatara, Zlatibora i Mokre Gore potrebno je više obratiti pažnju na prezentovanje turističke ponude ovog kraja. Posebno je važno istaći da je Prijepolje mesto susreta kultura i civilizacija dva naroda, koji ovde žive, jer to može da bude veoma značajna turistička atrakcija“, kazao je Ljajić.
Za ovaj projekat Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u prošloj godini izdvojilo je 12 miliona dinara, dok je za ovu godinu planirano da projekat bude završen izgradnjom drugog dela staze, koja će voditi do čuvenog grada Mileševca, što će takođe biti finansirano iz resorno ministarstva sredstvima u iznosu od 9 miliona dinara.
„Staze su sada potpuno zaštićene i bezbedne za turiste, što će zasigurno povećati ponsetu ovog kraja, jer su mnogi turisti ranije od nje odustajali upravo zbog neprostupačnosti terena“, izjavila je direktorka Turističke organizacije Prijepolje Dragana Varaklić.
Pored turističke staze planirana je i izgradnja vidikovca, kao i dve galerije za posmatranje, što će turistima pružiti kompletno uživanje u šetnji do Savinih isposnica u Hisardžiku.
PP Media