Medicinari iz Nove Varoši idu na zasluženi odmor: Heroji današnjice o trošku sindikata boraviće u Vrnjačkoj Banji

Nova Varoš – Usled pandemije korona virusa medicinski radnici širom Srbije na svojim plećima podneli su najveći teret. Sada kad je broj zaraženih i hosptilzavnih dosta manji nego prethodnih meseci, na njih je došao red da se malo odmore.

Novovaroški medicinari idu na zaslužen odmor, foto: A.Rovčanin

„Odlukom Izvršnog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti odlučili smo da pošaljemo određeni broj zdravstevnih radnika mahom o trošku sindikata na zasluženi odmor. Petnaest radnika iz Doma zdravlja u Novoj Varoši bilo je na letovanju u Čanju, a od 09. oktobra šaljemo 40 ljudi u Vrnjačku banju“, rekla je Snežana Кnežević predsednik Sindikata zaposlenih u zadravstvu i socijalnoj zaštiti Zlatiborskog okruga.

Snežana Кnežević predsednik Sindikata zaposlenih u zadravstvu i socijalnoj zaštiti Zlatiborskog okruga, foto: A.Rovčanin

Radnici će u Vrnjačkoj Banji boraviti u hotelu sa četiri zvezdice, a sindikat snosi 50 odsto troškova. Od 130 zdravstvenih radnika koliko ima u novovaroškoj opštini, 110 njih su članovi sindikata tako da donacijama i članarinom mi smo mogli toliko da pošaljemo.

„Oni su zaista pravi naši heroji, koji nisu štedeli svoju snagu da bi pomoli drugima. Vrlo je važno da ventualni novi talas korona virusa dočekaju spremni i odmorni“, rekla je Snežana Кnežević.

Rina i PP Media