Prijem za zlatne devojke, finalistkinje Sportskih igara mladih

Nova Varoš – Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević i njegov zamenik Branko Bjelić poželeli su danas uspeh u daljem takmičenju devojčicama iz našeg grada koje su se plasirale na Međunarodno finale Sportskih igara mladih koje se krajem oktobra igra u Splitu.

One su ponos grada: Na prijemu kod predsednika opštine, foto: Varoške novine

Na njemu će se u deset sportskih disciplina nadmetati dečaci i devojčice mlađi od 16 godina iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su postigli najbolje rezultate na kvalifikacionim državnim turnirima.

Na Sportskim igarama mladih Srbije, prošlog vikenda na Кopaoniku, devojčice iz Nove Varoši osvojile su prvo mesto u odbojci na pesku, dok su u uličnom basketu bile druge. Zlato u bič voleju i zvanje najbolje ekipe u Srbiji izborile su članice Odbojkaškog kluba „Zlatar“ Žana Pušičić i Andrijana Nedović, i njihov trener Slobodan Jojević. Srebno u basketu „tri na tri“ osvojile su Imana Bajrović, Lana Matović, Tanja Pušičić i Nataša Čolović, članice Ženskog košarkaškog uduženja „Zlatar“, koje trenira Nataša Bučevac.

-Osvajanjem medalja i plasmanom na Međunarodno finale vi ste na najlepši način prezentovali svoju Novu Varoš. Mlade ste, život je tek pred vama i nadam se da će te ovakve uspehe postizati i na drugim poljima. Nova Varoš je uvek bila grad sporta, a nekoliko naših sugrađana i danas sa uspehom igra za inostrane klubove.Ove godine smo u opštinskom budžetu za sport opredelili 20 miliona dinara, a subvenciju je dobilo 19 sportskih kolektiva. Pomoći će mo i vaš nastup na takmičenju koje vas uskoro očekuje –rekao je na današnjem prijemu predsednik Vasiljević.

Sportske igre mladih su inače najveća sportska manifestacija za decu i omladinu na prostoru Balkana, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Prvi put su pre 24 godine organizovane u Hrvetskoj, a pokrovitelj su Međunarodni olimpijski komitet i Svetska fudbalska federacija. U Bosni i Hercegovini se održvaju deset godina, a u Srbiji tek sedam. Ove godine takmičenje je organizovano u malom fudbalu, odbojci na pesku, uličnom basketu, rukometu, odbojci, stonom tenisu, tenisu, atletici i šahu, a za najmlađe i u popularnoj igri „između dve vatre“.

Varoške novine