Porodica Ramović protiv predloga da neasfaltiran sokak u Brodarevu dobije naziv po uglednom profesoru

Кomisija za dodeljivanje naziva ulica u opštini Prijepolje polako posao privodi kraju, ipak predlozi za koje je javnost saznala nailaze na kritiku kako institucija tako i porodica po kojima bi neke ulice trebalo da ponesu ime. Tako bi jedna od manjih ulica u Brodarevu, dužine svega 30 – tak metara koja nije asfaltirana trebalo da dobije naziv po profesoru doktoru Rifatu Ramoviću, međutim kako PP Media saznaje porodica Ramović uputila je dopis Radnom telu za imenovanje ulica u opštini Prijepolje nezadovoljna predlogom da ulica broj 8 ponese naziv po širom regiona poznatom profesoru, u kojem se kaže da lokacija predložene ulice nije adekvatna te se traži povlačenje predloga ili da se pronađe nova ulica koja će biti od šireg znaja za društvenu zajednicu.

Takođe, porodica Ramović je mišljenja da uz ime Rifatovo treba da stoji akademsko zvanje  i titula koju je za života on stekao, a koja je iz prvobitnog predloga izostavljena.

Inače, pojedini predlozi naziva ulica i trgova koji su procureli u javnosti izazvali ošte reakcije građana, a saopštenjem za javnost oglasilo se Bošnjačko nacionalno vijeće koje smatra da je to svojevrstan pokušaj diskriminacije Bošnjaka.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *