Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obezbedilo 20 laptop računara za opštinu Nova Varoš

Nova Varoš – Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić posetio je danas Novu Varoš, gde je predsedniku opštine Radosavu Vasiljeviću uručio donaciju od 20 laptop računa, a u cilju olakšanja rada lokalne administracije.

Foto: A.Rovčanin

Prema njegovim rečima, ovom simboličnom donacijom Ministarstvo nastoji da unapredi rad lokalnih organa i pokaže da je tu za pomoć i podršku svim gradovima i opštinama u Srbiji.

Dabić je dodao da je veliki napredak ostvaren otkako je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave započelo proces sveukupne digitalizacije javne uprave, sa jedinstvenim ciljem pojednostavljenja administrativnih procedura, kako bi se građanima omogućilo da na brz i efikasan način ostvare sva svoja prava koja imaju pred organima uprave.

– Sa opštinom Nova Varoš imamo zaista dobru saradnju. Već smo dogovorili i neke nove projekte koje ćemo realizovati naredne godine. Država obezbeđuje značajna sredstva kako bi ubrzala rad administracije i brže rešavanje zahteva građana – naveo je Đorđe Dabić.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević zahvalio se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na vrednoj donaciji.

– Opština Nova Varoš je u prethodnom periodu uradila dosta na digitalizaciji i na efikasnosti rada čitave administracije u interesu  građana. Svakako da će ova donacija od ovih 20 laptopova dosta doprineti efikasnijem radu same lokalne samouprave jer zaista nam je cilj da maksimalno uprostimo procedure za naše građane – kazao je Vasiljević.

PP Media