MOSI U Priboju: Red zabave, pa red takmičenja

Zahvaljujući Međuopštinskim sportskim igrama koje su u gradu na Limu počele 4. jula po podne i trajaće sve do 8. jula, Priboj je postao centar sporta i mladosti, koji tokom trajanja pomenute manifestacije dnevno poseti i po desetak hiljada gostiju – mahom iz susednih Prijepolja, Nove Varoši, Rudog, Čajetine, Pljevalja… Svi ovdašnji restorani i kafići su sve do ponoći krcati, pa ugostitelji zadovoljno trljaju ruke.

– Svi smo takmičari i rezultati su nam u prvom planu, ali su ove Igre i prilika da međusobno družimo i steknemo nova poznanstva – kaže atletičarka iz Bijelog Polja Marina, kojoj je učešće na MOSI u Priboju peto po redu.

Slična očekivanja ima i fudbaler iz Požege Ivan, takođe učesnik nekih ranijih manifestacija. Pored sportskih sadržaja, domaćin se pobrinuo i za bogat muzičko-zabavni program, pa je prve večeri spektakularni koncert na gradskom trgu, pred više od 10.000 posetilaca, održao Sergej Ćetković. Posle njegovog nastupa, oko ponoći, mladi su provod nastavili u lokalnoj diskoteci “Veritigo” koja je renovirana specijalno za MOSI i sada može da primi gotovo 3.000 gostiju.

A kad muzika utihne, na pribojsku “scenu” stupaju radnici lokalnog komunalnog preduzeća “Usluga”, koji čiste i peru ulice kako bi grad i sportska borilišta narednog jutra “umiveni” dočekali takmičare i posetioce.

Radnici komunalnog preduzeća Usluga na delu

U ime Organizacionog odbora, Goran Reković kaže da Igre protiču u najboljem redu, te da nikakvih primedaba nije bilo. Napominje i to da narednih dana očekuju još veći broj gostiju jer su za večernje sate najavljeni koncerti Dženana Lončarevića i Halida Bešlića.

Nesvakidašnje kondicione pripreme za fudbalere Čajniča

Zbog kvara na minibusu, ne dočekavši zamenu, fudbaleri iz Čajniča su na ovogodišnje Međuopštinske omladinske sportske igre stigli posle 55 kilometara pešačenja.

– Sa ušća Lima u Drinu smo do Priboja dvaput prelazili granicu, između Rudog i Priboja – svedoče Darko, Goran, Rade, Mišo, Davor, Goran i Stanko. – Sudeći po onome što su nam usput telefonom javljali iz Čajniča, očekivali smo da za svakog od nas pošalju po jedan autobus, a nije stigao nijedan… Ove “kondicione” pripreme nismo priželjkivali, a još teže nam je palo to što smo izostali sa svečanog defilea tokom otvaranja Igara.

Srećom, imaće još dana da nadoknade propušteno druženje, s obzirom na to da će se u Priboju do kraja vikenda takmičiti oko 2.300 mladih sportista iz 30 gradova Srbije i Crne Gore, uključujući još osam mesta sa istoka RS i tri ekipe iz kantona Goražde.
Izvor: Vecernje novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *