Kompanija Emilio Stecher uzela učešće na “Poslovnom forumu” srpskih i švajcarsih privrednika

U okviru posete potpredsednika Švajcarske Johana Šnajdera Amana Srbiji, u PKS je održan i Poslovni forum srpskih i švajcarskih privrednika na kome su razmotrene mogućnosti unapređenja privredne saradnje i kooperacija kompanija. Potencijalnim švajcarskim partnerima predstavljene su prednosti poslovanja i ulaganja u Srbiji u kojoj posluje više od 200 švajcarskih kompanija.
Jedna od 200 kompanija koje posluju uspešno na tržištu Srbije jeste i firma Emilio Stecher,privrednika Meše Podbićanina ,koja je takođe uzela učešće na ovom forumu. Školovati mlade prema potrebama privrede, bila je tema foruma koju je podržala Švajcarska organizacija za razvoj i saradnju kroz projekat „Razvoj privatnog sektora u Srbiji” . O iskustvima u primeni dualnog obrazovanja govorili su i predstavnici švajcarskih firmi i kompanija koje posluju u Srbiji – Emilio Stecher, ABB, Nestle, Siemens, Veeda, FESTO, koji su ukazali na neophodnost sticanja praktičnog znanja prema potrebama privrede.
Švajcarska je najznačajniji spoljnotrgovinski partner srpskoj privredi u okviru EFTA zemalja. Najveće izvozne mogućnosti postoje u oblasti poljoprivrede, tekstilne, metalne, prehrambene, mašinske industrije i turizma. Švajcarska je i vodeća država po visini donatorske i humanitarne pomoći Srbiji.
PP Media