Na Zlataru 25. i 26. juna – Mladi u turizmu

Nova Varoš – Na Zlataru će 25. i 26. juna (četvrtak i petak) biti održano niz predanja i radionica u okviru projekta “Mladi u turističkoj industriji” koji Udruženje „Srbija za mlade“ realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije.

Treninzi su u terminu od 17 do 20 časova u hotelu “Panorama”, učešće je besplatno, a obezbeđeni su radni materijali, hrana i osveženje. Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti popunjavanjem upitnika na linku ispod teksta ili na sajtu www.srbijazamlade.rs.

Iz Udruženja „Srbija za mlade“ pozivaju mlade iz Nove Varoši da se prijave u što većem broju. Osim u Novoj Varoši, projekat “Mladi u turističkoj industriji” realizuje se u još osam opština i gradova u Srbiji: Negotin, Bajina Bašta, Raška, Savski venac (Beograd), Niš, Sombor, Čačak i Bač.

-U okviru projekta biće organizovana i letnja praksa u hotelima i restoranima, a svi zainteresovani mogu da se prijave nakon završetka treninga- kažu u Udruženju „Srbija za mlade“.

Dva najvažnija dela projekta su info dani i treninzi o preduzetništvu i mogućnostima za preduzetništvo u sektoru turizma. Na ovim treninzima svoja iskustva, znanja i veštine mladima će preneti eksperti i uspešni preduzetnici u turizmu: Vladimir Đumić (Just go), Bojan Zečević (Ekonomski fakultet), Goran Petković (Ekonomski fakultet), Snežana Štetić (UTVS), Jovan Кocmanović (Peristeron), Veljko Кovačevič (Preduzetnik), Darko Gavrilović (Direktor turističke agencije “Talas travel”).

Aktivnosti se sprovode u saradnji sa fakultetima, Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnim opština, lokalnim centrima za socijalni rad i kancelarijama za mlade.

-Naša misija je obezbeđivanje preduslova za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u sektoru turizma. Podizanje svesti poslodavaca u turističkoj industriji o zapošljavanju pripadnika ugroženih grupa, kako bi se smanjio nivo nezaposlenosti. Cilj je mladima pružiti šansu da u svojoj zemlji nauče sve što im je potrebno za uspešno pokretanje i vođenje održivog projekta iz oblasti turizma. Nakon realizacije projekta želimo da na tržištu Srbije posluje najmanje 10 novih preduzeća i da njihovo poslovanje bude održivo u budućnosti- kažu u Udruženju „Srbija za mlade“.

Prijave za trening na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfКQDAQxmMLGXMrS6NR9l2RkКj-mzucPnm7chopwND5e9bgcA/viewform

Varoške novine