Špica: SPS popravio rezultat, saradnja sa SNS ne treba da se dovodi u pitanje

Prijepolje – Lazar Špica, član Glavnog odbora SPS iz Prijepolja kaže da je SPS u ovom gradu na republičkim izborima dobila 267 glasova više nego na prošlim izborima.

On smatra da SPS treba da ostane čvrst koalicioni partner SNS u gradu na Limu.

“Popravili smo rezultat i SPS je dobio skoro 270 novih glasova u odnosu na prethodne izbore 2016. godine. Ne želim da te glasove pripisujem sebi, već celoj stranci, iako je evidentno da se broj glasača u izbornim jedinicama koje sam ja vodio skoro duplirao. To je zasluga svih nas i ja ovaj uspeh delim sa mojim drugovima i omladincima iz naše stranke “, kazao je Špica za GZS.

On smatra da SPS zaslužuje da bude deo koalicione vlasti i da očekuje odličnu saradnju sa predstavnicima SNS u ovom gradu.

Kijanović ignoriše SNS

Međutim, da li će tako i biti i da li će SPS ostati u vlasti zavisi i od četiri odbornika koja su prošla na listi SNS. Naime, Kijanović nije zadovoljan time što bi posle deset godina mogao da napusti kormilo SPS i lako bi mogao izaći i za sobom poneti mandat. Za sada je nepoznanica kako će se ponašati ostalih troje odbornika i da li će ostati lojalni stranci. U svakom slučaju, u ovoj konstelaciji snaga , SNS bi to lako mogao da nadoknadi sa druge strane, tako da od njih i ne zavisi vladajuća većina.

Da je Kijanović nezadovoljan, govori činjenica da se juče nije pojavio u izbornom štabu koalicije, niti je poslednjih dana bio u kampanji zajedno sa njima. U izbornom štabu SNS bio je samo Lazar Špica i nekoliko mladih socijalista.

PPmedia i GZS