Nastavljena dobra saradnja pribojskog Saveta za bezbednost saobraćaja i policije

Priboj – Ove godine nastavljena je praksa uzajamne pomoći i podrške, opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja i policije koja traje već godinama, u cilju podizanja saobraćajne kulture i nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Foto: Opština Priboj

Po godišnjem programu, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, ovih dana nabavio je deo potrebne opreme i tehničke podrške za jedinicu saobraćajne policije u Priboju.

U pitanju su sredstva neophodna za svakodnevni rad saobraćajne policije, kako bi se pre svega, delovalo preventivno na poštovanje zakonskih propisa i saobraćajnih pravila, a što opet za cilj ima, veću bezbednost svih učesnika u saobraćaju i manje saobraćajnih nezgoda.

Tako je Savet pribojskoj policiji donirao fotoapart, ručni reflektor, baterijske lampe, merne trake, pištaljke, tablice i fluroscentne prsluke sa natpisima “Saobraćajna policija”, kao i kancelarijski materijal u vrednosti od 260 hiljada dinara.

Ovakve i slične donacije pribojskoj policiji, opštinski Savet za bezbednost saobraćaja, sprovodi svake godine, mada na povećanje bezbednosti saobraćaja u gradu utiče i svojim konkretnim akcijama, kao što su popravke putne infrastrukture, reševanjem tzv. crnih tačaka, postavljanjem prinudnih usporivača brzine, saobraćajnih ogledala na nepreglednim krivinama i raskrsnicama, zaštitno odbojnih metalnih ograda na opasnim deonicama puteva, zatim štrapacirajućih odnosno zvučnih traka pored škola, izgradnjom pristupnih stepeništa do pešačkih prelaza i sl.

Značajne su aktivnosti Saveta i na polju edukacije, pogotovu mlađih učesnika u saobraćaju, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije.

Organizovane su edukativne radionice, popularne predstave “Pažljivko”, podele bojanki i zbirki “Pažljivkova pravila u saobraćaju”, demonstriranje pravila na montažnom saobraćajnom poligonu, i posebno, poslednjih godina – besplatnom dodelom autosedišta za decu, gotovo svim novorođenim bebama u opštini Priboj.

PP Media