U Novoj Varoši produženo radno vreme ugostiteljima

Nova Varoš – Novovaroški odbornici doneli su odluku da se svim ugostiteljskim objektima na teritoriji grada produži radno vreme. Radnim danima, tokom cele godine, ono će biti od šest sati ujutru do jedan sat iza ponoći, a u dane vikenda (petak i subota) od 06:00 do 03:00 časa.

Foto: A.Rovčanin

-Molim ugostitelje da budu disciplinovani i da poštuju radno vreme. Takođe, molim i sve nadležne službe, pre svega komunalnu inspekciju, da kontrolišu rad kafića i diskoteka. Ako bude zloupotreba, promenićemo ovu odluku – istakao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Neposrednom pogodbom, bez naknade, opština Nova Varoš pribaviće u javnu svojinu parcelu u KO Bistrici za potrebe izgradnje pumpne stanice za vodovod naselja Gornja Bistrica.

-Nikola Rajić, naš sugrađanin, dao je opštini deo svoje parcele na poklon radi rešavanja problema vodosnabdevanja Gornje Bistrice. Na toj parceli biće postavljena sva elektronika i pumpe i ubrzo će vodosnabdevanje ovog dela Bistrice biti rešeno – objašnjava Vasiljević.

Foto: A.Rovčanin

Doneta je Odluka o pristupanju izradi Prostornog plana opštine Nova Varoš koja će omogućiti realizaciju mnogih projekta, poput izgradnje tzv. Zlatarske gondole ali i Kulturnog centra u centru Nove Varoši.

-Primera radi, blizu vrtića, na našem novom trgu, investitor, Novovarošanin, sagradiće Kulturni centar. Izmenama Prostornog plana mi to omogućavamo. Sagaradiće moderan objekat, koji se projektno uklapa u izgled trga a zatim će ga predati na upotrebu našoj opštini – kaže Vasiljević.

Vladimir Tripković podneo je ostavku na mesto vd direktora ustanove Sportski objekti i sve su prilike, kako se moglo čuti na skupštini, da će biti postavljen na čelo Energije Zlatar. S druge strane, umesto njega, za vršioca dužnosti direktora ustanove Sportski objekti imenovan je Zoran Đokić, kojem je istekao mandat direktora Energije Zlatar.

Ovakvu zamenu direktorskih fotelja odbornici opozicije okarakterisali su kao klasičan primer namirivanja partijskih interesa, zbog čega su građani Nove Varoši rezignirani jer ne pamte kad je raspisan javni konkurs za direktora na čelu ovako važnih ustanova i kada su stručni, obrazovani i kompetentni građani Nove Varoši dobili priliku da bar pokušaju da pokažu šta znaju.

PP Media