Nedovoljno razvijenim opštinama dodeljeno 245 miliona dinara, Prijepolju 7 miliona za nabavku cisterne za snabdevanje pijaćom vodom i čišćenje ulica

Prijepolje – Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev potpisao je danas u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za Program podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština u iznosu od 245 miliona dinara. Opštini Prijepolje opredeljeno je 7 miliona dinara za nabavku cisterne za snabdevanje  pijaćom vodom i čišćenje ulica.

Foto: Vlada Srbije

Na javni konkurs su se prijavile sve 44 opštine sa rekordnih 130 projekata, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 38 nedovoljno razvijenih opština i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i aktivnosti preduzimanja mera u cilju smanjenja siromaštva.

– Opština Prijepolje konkurisala je sa četiri projekta. Sada nam je odobreno sedam miliona dinara za nabavku cisterne za snabdevanje vodom i čišćenje ulica. Imamo nagoveštaj da će još neki od projekata sa kojima smo konkurisali u narednom periodu biti odobren – kazao je za „PP Mediu“ predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić .

Ministar Tončev je podsetio na to da njegov kabinet već treću godinu organizuje javni poziv za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije, kako bi se osigurao kontinuitet u napretku i konstantno radilo na unapređenju uslova života ljudi sa ovih područja.

On je pozvao predsednike lokalnih samouprava da budu proaktivni, da šalju predloge za unapređenje funkcionalnosti života ljudi, dodavši da je saradnja sa predsednicima ovih opština na visokom nivou i da poboljšanje standarda i ubrzan ekonomski razvoj nisu samo priča, već realnost.

PP Media