Nenad Živković pobednik drugog Jadovničkog ultramaratona

Drugi Jadovnički ultramaraton održan je 27. i 28. avgusta 2016 godine. Jedna od najzahtevnijih trka ovog tipa u našoj zemlji okupila je brojne sportiste koji su se takmičili na planinskim stazama dužine 11, 22, 66 i 111 kilometara. Nesvakidašnji maraton privukao je brojne učesnike iz Češke, Rusije, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Izraela i Srbije.
Maršutom podjadovničkih sela Bjelobabe, Grdilovice, Kaćevo, Mlakva, Hisardžik i Mileševa prošla su 151 maratonca. Najhrabriji među takmičarima okušali su se na ekstremnoj stazi Mate koja je vodila kroz prelepu klisuru Mileševke. Sportisti su prošli stazama koje čuvaju Pančićevu omoriku, jedinstvene lepote biljne i životinjske raznovrsnosti, Kur’an star oko 400 godina u džamiji u Hisardžiku i fresku Belog anđela u manastiru Miliševa.
Najmlađi takmičar na putovanju kroz najlepše predele Jadovnika je jedanestogodišnji Nemanja Ivezić, a najstariji je 68- godišnji Lazar Sekulić. Prošlogodišnji pobednik trke na 66 km, Nenad Živković iz Kruševca trijumfovao je u najzahtevnijoj trci od 111 km, dok je u ženskoj konkurenciji prva kroz cilj prošla Marjeta Gomilšak. Učesnici su se nadmetali na pet staza u konkurenciji seniora i starijih od 45 godina. Organizatori drugog Jadovničkog ultramaratona su udruženje građana “Jadovnik” i klub ekstremnih sportova “Fijulj” uz podršku Turističke organizacije Prijepolje.
PP Media