Nikolu pogodio zalutali metak, potreban mu je novac za operaciju da bi ponovo prohodao

Priboj – Popodnevno ispijanje kafe u dvorištu za porodicu Perišić iz sela Mokronozi koje se nalazi na samoj granici između Priboja i opštine Rudo pretvorilo se u pravu dramu. Osamnaestogodišnjem Nikoli život se promenio iz korena za samo nekoliko sekudni, jer ga je pogodio zalutali metak i naneo mu teške telesne povrede.

“Кopali smo neki kanal i seli da odmorimo i popijemo kafu. Sedeli smo za stolom, a kako nije bilo mesta Nikola je sedeo na panjiću pored. Čuli smo samo neki tup udar, kao kad pukne sijalica. U tom trenutku sam pogledao u Nikolu koji je jauknuo i rekao kako ga je nešto udarilo. Ustao je refleksno i samo odjednom pao sa nogu”, priča za RINU Кrsman Perišić otac povređenog Nikole.

Odmah su ga odvezli prvo u Priboj, a zatim u užičku bolnicu i tamo su im rekli da ga je pogodio zalutali metak koji je ostao u telu. Nikola i njegovi roditelji su ostali u šoku, jer nikakav pucanj nisu čuli.

“Nikoli su dijagnostifikovane teške telesne povrede, on od tog momenta više ne može da stane na noge. Metak se zaustavio na kičmi i paralisao mu donji deo tela. Vodili smo ga u Beograd u bolnicu, ali oni se ne usuđuju da ga operišu. Nastavili smo da se raspitujemo i našli bolnicu u Nemačkoj koja bi mu izvadila metak i ugradila veštački pršljen, ali ta operacija košta oko 100.000 evra”, priča ovaj uplašeni otac.

Nikolina porodica nije u prilici da skupi toliki novac kako bi svom sinu ponovo omogućili da može hodati, stoga mole sve ljude dobre volje ukoliko su u mogućnosti da pomognu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1266 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1266 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381721-84
Uplatom na devizni račun: 160600000138163260
IBAN: RS35160600000138163260
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

PP Media i Rina