Nikšićanima pripao memorijal „Marko Prijović“

Povodom godišnjice smrti fudbalera Marka Prijovića, koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći na putu od Prijepolja ka Bistrici porodica i prijatelji organizovali su u Priboju Memorijalni turnir u malom fudbalu. Učešće na turniru uzelo je 14 ekipa iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Laskavu titulu pobednika prvog memorijala „Marko Prijović“ u izuzetno kvalitetnoj konkurenciji ponela je ekipa „Baćović DOO“ iz Nikšića, kojoj je pored pobedničkog pehara pripala i novčana nagrada u iznosu od 60 hiljada dinara, druga je bila ekipa „Apartmani Zlatibor“ kojoj je pripalo 30 hiljada dok je favorit turnira brodarevski „Jasen“ morao da se zadovolji tek trećim mestom i novčanom nagradom od 10 hiljada dinara. Epitet najboljeg strelca podelili su igrači „Jasena“, Bajović Bojan i Gojković Saša, inače reprezentativci Crne Gore u malom fudbalu sa po 7 postignutih pogolova. Nagrade najboljima dodelili su članovi porodice pokojnog Marka Prijovića, dok je nagradu za najbeg strelca u iznosu od 100 evra dodelio i sponzorisao prijatelj porodice Prijović, Radoš Ćeha.

Dres koji je u znak sećanja na tragično nastradalog Marka poklonio proslavljeni internacionalac i bosanski reprezentativac Edin Džeko, svečano je uručen ocu Markovom Velu Prijoviću na kraju turnira.

Koliko je poštovanje i ugled u svetu malog fudbala na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine imao Marko Prijović najbolje govori činjenica da su se na prvom memorijalu u njegovu čast okupili najbolji igrači sa ovih prostora. Od jedanaest ekipa koje se takmiče u Prvoj ligi Crne Gore u futsalu, predstavnici čak 6 timova su uzeli učečšće na turniru. Među njima je bilo 9 reprezentativaca Crne Gore kao i bivši igrač „Juventusa“ Božidar Janjušević koji je nastupao za pobedničku ekipu „Baćović DOO“ Nikšić.

Uprkos hladnom vremenu u Sportskoj dvorani viđen je izuzetno kvalitetan fudbal. Nakon eliminacionog dela turnira u polufinale su se plasirale ekipe kafea „Kvorum“, „Apartmana Zlatibor“, „Jasena“ iz Brodareva i „Baćović DOO“ iz Nikšića. Posle velike borbe i nerešenog rezultata u prvom polufinalu ekipa “Apartmani Zlatibor“ je na penale pobedila ekipu „Jasena“ za koju su nastupala 4 reprezentativaca Crne Gore te je zbog toga slovila za prvog favorita na turniru, dok je u drugom polufinalu nikšićki tim „Baćović DOO“ pobedio izuzetno kvalitetnu pribojsku ekipu kafea „Kvorum“. U borbi za teće mesto „Jasen“ je pobedio kafe „Kvorum“ sa 5:2 dok je u finalu „Baćović DOO“ ubedljivo sa 5: 1 nadigrao „Apartmane Zlatibor“.
PP Media Goran Reković