Rasim Ljajić: Očekujemo rekordnu turističku sezonu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da zahvaljujući novim sadržajima do kraja godine možemo da očekujemo rekordnu sezonu na Zlatiboru s obzirom da je u prva četiri meseca broj turista na ovoj planini porastao 30 odsto.
„Prva četiri meseca ove godine su ohrabrujuća s obzirom da i na Zlatiboru imamo povećan broj turista za 30 odsto, broj noćenja je porastao za 31 odsto, i sa ovim novim sadržajima verujem da do kraja godine, i u zimskoj sezoni, možemo da očekujemo rekordnu turističku godinu kada govorimo i o broju turista i o prihodima na ovoj planini“, rekao je Ljajić na Torniku prilikom otvaranja letnje sezone na Zlatiboru, saopštio je kabinet potpredsednika Vlade Srbije.
Ljajić je svečano na upotrebu predao i novi zabavni „Avantura“ park, koji se prostire na površini od hiljadu kvadratnih metara, a čiju je izgradnju ministarstvo u celosti finansiralo sa oko pet miliona dinara.
„Sa zadovoljstvom realizujemo projekat zajedno sa Skijalištima Srbije koji ima za cilj da Zlatibor zaista postane celogodišnja turistička destinacija i verujem da sa ovakvim sadržajima i sa ovakvom turističkom ponudom možemo to u relativno kratkom vremenu i da ostvarimo“, poručio je Ljajić.
Ministar je precizirao da je izgradnja „Avantura“ parka samo deo šireg projekta koji je ministarstvo finansiralo u iznosu od 12,5 miliona dinara, a koji uključuje i izgradnju „zip lajna“ koji treba da bude završen do 1. oktobra ove godine.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kako je podsetio, takođe realizuje i druge projekte sa Turističkom organizacijom Užica i Čajetine.
Ljajić je rekao da je Ministarstvo izdvojilo 20 miliona dinara za izgradnju Kulturnog centra na Zlatiboru i 13 miliona dinara za izgradnju zatvorenog bazena u Dečijem odmaralištu Golija.
On je dodao da je pomognuta i realizaciju projekata Grada Užica i radove na memorijalnom kompleksu na Kadinjači.
„Sve to zajedno će ovaj deo, Zapadnu Srbiju i ovaj region učiniti turistički atraktivnijim nego što je to bio do sada“, istakao je Ljajić.
Ministar je podvukao da država čini sve što može da poboljša pre svega turističku infrastrukturu i istakao da „ostaje onaj drugi deo posla, da radimo više na turističkoj promociji i afirmaciji svih turističkih potencijala koje Zapadna Srbija i Zlatibor imaju“.
„Verujem da ćemo do kraja godine sve ove projekte koje sam nabrojao uspeti da realizujemo, a spremni smo da sa Skijalištima razgovaramo i o drugim projektima kako bismo ih na vreme realizovali“, zaključio je Ljajić.
Izvor: tanjug