Novčana pomoć za prijepoljske đake prvake

Prijepolje – Opštinsko veće opštine Prijepolje je donelo odluku da se iz budžetske rezerve obezbede sredstva za nadzor za igradnju vrtića u Bostanima. I ove godine kao i ranije, lokalna samouprava izdvojiće novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara za sve učenike prvih razreda osnovnih škola za kupovinu udžbenika a na današnjoj sednici doneta je i odluka o formiranju Komisije za razmatranje cena zakupa grobnih mesta na gradskom groblju Ravne što je preduslov da u ovom prelaznom periodu JKP Lim preuzme upravljanje ovim grobljem.

Foto: A.Rovčanin

U okviru Projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” Ministarstvo prosvete finansiraće izgradnju vrtića u Bostanima .Procenjena vrednost projekta je oko  174 miliona dinara sa pdv-om a sredstva za nadzor opština je obezbedila iz budžetske rezerve.

I ove godine lokalna samouprava opredelila je novčanu pomoć za nabavku udžbenika svim učenicima prvih razreda osnovnih škola u Prijepolju.

-Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih područja je pokrenulo priču da sve opštine koje pripadaju grupi devastiranih, dobiju od Vlade tu pomoć i onda iz tog razloga mi nismo ostalim đacima odvajali sredstva. Ako to ne obezbedi Ministarstvo planiraćemo budžetom za sledeću godinu da svi đaci osnovnih škola dobiju najmanje 10.000 dinara, ali videćemo shodno budžetu – kaže predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: A.Rovčanin

Opštinsko veće u Prijepolju je formiralo i Komisiju za razmatranje cena zakupa grobnih mesta na gradskom groblju Ravne.

– To je neki preduslov da bi Кomunalno do kraja godine moglo da preuzme upravljanje grobljima. Ne možemo u ovom momentu, jer nisu opremljeni svime što treba pa ne možemo da definišemo cenu ostalih usluga, ali ovo je prioritet u slučaju da neko hoće da zakupi grobno mesto, a sve ostalo se može u hodu rešavati – naglašava Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Takođe, iz budžeta opštine Prijepolje opredeljeno je 6 miliona dinara za komunalno preduzeće za nabavku oko 110 metalnih kontejnera koji će biti raspoređeni na području opštine gde god ostoji potreba, zaključio je Popadić.

PP Media