Novi asfalt u 12 novovaroških sela

Nova Varoš – Do kraja građevinske sezone u novovaroškom kraju biće asfaltirano novih 18 putnih pravaca u 12 sela. Prema planu Opštinske službe za investicije i javne nabavke asfaltiraće se ukupno četiri i po kilometara, a radovi su povereni putarima iz Nove Varoši i Užica.

Asfaltira se ukupno 4,5 kilometara, foto: Varoške novine

-U ovoj drugoj fazi radova na modernizaciji seoske putne mreže u ovoj godini, zaključeni su ugovori ukupne vrednosti od 28,6 miliona dinara, što je sa uračunatim PDV-om ukupno 34,3 miliona. U okviru prve faze letos je asfaltirano 11 pravaca u sedam sela, a radovi su koštali 27,5 miliona dinara – kaže za „Varoške novine“ dr Branko Bjelić, zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Najveći obim posla u završnici sezone imaju neimari preduzeća „Putevi Zlatar“ iz Drmanovića, koji su iskoristili lepo vreme i u poslednjih petnaestak dana asfaltirali gotovo polovinu od 14 dobijenih deonica.

Najviše posla bilo je u Кućanima gde je asfaltirano pola kilometra, a radovi su koštali oko 3,5 miliona dinara. U Božetićima, u zaseoku Кrstići asfaltirano je 300 metara i 200 metara prema Jelikićima, a u Akmačićima 150 metara prema Drobnjacima. U selu Кomarani, na kraku koji vodi ka Šaponjićima, asfaltirana je deonica u dužini od 200 metara, a asfalt u dužini od 350 metara dobili su i Šaponjići u Radijevićima. Na Brdu, na području gradske mesne zaajednice, asfaltirano je 125 metara ka Botićima, kao i stotinak metara u Zečevićima.

Radi se 18 putnih pravaca, foto: Varoške novine

Ukoliko ih vreme posluži „Putevi Zlatar“ će do kraja novembra asfaltirati i preostale putne pravce koje su dobili na tenderu. Plan je da se u Drmanovićima asfaltira 180 metara ka Drulovićima i 340 metara u Rutošima, od škole do crkve na brdu iznad centra sela. U Vilovima radiće se na tri pravca – po 100 metara asfaltiraće se u Botićima i Popovićima i 130 metara u Matijevićima, a u Bukoviku 250 metara ka Paunovićima.

Užička firma „Dva M“ se ugovorom obavezala da asfaltiračetiri putna pravca. Asfaltiraće se 300 metara prema Ljujićima u Bistrici, po 250 metara na deonici od Seništa do Čutmana i u Donjoj Bistrici od Stojića ka groblju ispod Vodostana. Novih 450 metara asfalta užički putari postaviće i na putu prema Ćirovićima u Negbini, a vrednost samo ove investicije je 2,8 miliona dinara.

-Računajući i radove koji su u toku, opština Nova Varoš će ove godine u asfaltiranje i modernizaaciju lokalne putne mreže investirati 67,28 miliona dinara,sa uračunatim PDV-om, kao i 15 miliona u održavanje i nasipanje. Meštani sela dobili su ukupno oko osam kilometara novog asfalta, čime smo ispunili plan izgradnje putne mreže za ovu godinu – naglašava Bjelić.

Prema Bjelićevim rečima, za razliku od nekog ranijeg perioda, lokalna samouprava ove godine nije imala problema sa nedostatkom izvođača, lošim kvalitetom izvedenih radova i prekoračenjem rokova.

Varoške novine i PP Media