Novi drvoredi u Priboju

Priboj – U Priboju je polovinom decembra realizovana jedna lepa i veoma korisna akcija.Ulaganje u lepotu grada i zdravlje ljudi u njemu. Da grad bude uređeniji, lepši, zeleniji i cvetniji, a onda će i njegovi žitelji imati kompletnije zelene oaze,više cveća i zelenila, a time više i kiseonika odnosno čistog vazduha.

Foto: Opština Priboj

Zasađeni su novi drvoredi jasena, javora, platana, nove višegodišnje ruže različitih tipova, od patuljastih, stablašica do puzavica, kompletira se tzv. živa ograda.

Združenom akcijom lokalne samouprave i njenih javnih poreduzeća, urbani delovi oba dela Priboja se oplemenjuju sa novim dekorativnim sadnicama.

„Gde god nađeš zgodno mesto,tu drvo posadi.“ A sadilo se ravnomerno, po svim delovima grada, gde je imalo mogućnosti i potrebe, od staze zdravlja u starom do parka u novom delu grada. Stari Priboj gotovo da nije imao svoj drvored u ulici 12. januara. Sa rekonstrukcijom glavne ulice, planski su ostavljena i mesta za budući drvored. I kako se ulica bude dalje rekonstruisala, tako će se formirati i novi delovi drvoreda u „staroj čaršiji“.

I ne samo tu, drvoredi su zasnovani i u porti crkve u Novom Priboju, u parku iza samačkog hotela ispod pijace, na parkingu pored crkve u ulici Meše Selimovića.

Lepo vreme u decembru pogodovalo da se sadnja obavi u optimalnim uslovima,dok još nema mraza,a ima puno vlage. Akcija ozelenjavanja uspešno završena, investicija koštala opštinsku kasu oko pola miliona dinara, a sada je na svima nama da posađene sadnice negujemo, odražavamo i čuvamo.

PP Media