Novo rukovodstvo opštine Nova Varoš  biraće se 2. jula

Nova Varoš – Konstitutivna sednica Skupštine opštine Nova Varoš zakazana je za utorak 2. jula, i na njoj će obornici birati iz svojih redova predsednika i zamenika predsednika opštine.

Foto: A.Rovčanin

I u novom sazivu većinu će imati koaliciji oko SNS, koja je na nedavnim lokalnim izborima osvojila 15 od ukupno 27 odborničkih mandata. Kako se očekuje i na drugim čelnim mestima u lokalnoj smoupravi biće imenovani predstavnici ove političke grupacije. Pored predsednika opštine i njegovog zamenika, na konstututivnoj sednici biće izabrani i predsednik i zamenik predsednika Skupštine opštine, kao i članovi Opštinskog veća. U skupštinskom materijalu koji je s pozivom za sednicu dostavljen odbornicima nisu međutim navedena imena kandidata.

Novoimenovani odbornici će na sednici najpre razmotriti izveštaj Opštinske izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora koji su održani 2. juna. Podsećanja radi, od 12.488 upisanih, glasalo je 7.594 birača , odnosno 60,81 posto, a izborni cenzus prešlo je pet od ukupno šest izbornih lista. Lista „Aleksandar Vučić-Nova Varoš sutra“ koalicije u kojoj su Srpska napredna stranka, Socijalstička partija Srbije, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Srpska stranka Zavetnici-Milica Đurđević Stamenkovski, PUPS i GG „Novi ljudi za Novu Varoš“ osvojila je 15 odorničkih mandata.

Po pet odbornika imaće lista „Složno za Novu Varoš-Demokratska stranka, Srpski pokret Dveri, Nova Demokratska stranka Srbije, i Pokret obnove kraljevine Srbije“ i lista GG „Opstanak“ Dimitrija Paunovića. Jednog odborika imaće stranka Novo lice Srbije, kao i GG „Bošnjačka građanska inicijativa“. 

Varoške novine i PP Media