Novovarošani pozdravili svoje sportiste, pobednike MOSI

Nova Varoš – Sportisti iz Nove Varoši, sveukupni pobednici 57. MOSI, predstavili su se sinoć svojim sugrađanima na gradskom trgu uoči koncerta frulaša Darka Prelića u okviru „Zlatar festa“. Nakon toga primio ih je predsednik opštine Radosav Vasiljević, koji je u njihovu čast priredio koktel u diskoteci „Кrug“.

Nova Varoš imala 150 takmičara – sinoć na gradskom trgu, foto: Varoške novine

Na 57. MOSI koje su od 20. do 24. jula održane u Novoj Varoši, učestvovalo je oko 2.200 sportista iz 31 grada i opštine sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji su se nadmetali u 15 disciplina.

Na ovim Igrama Nova Varoš je imala 150 sportsista. U kolektivnim sportovima bili su bez premca, jer gotovo da nije bilo sporta u kome nisu osvojili medalju. A bilo ih je ukupno 12. Od toga čak sedam zlatnih – muškarci u fudbalu, rukometu, malom fudbalu, košarci i karateu (kate ekipno), a devojke u košarci i odbojci na pesku. Planinari u muškoj i ženskoj konkurenciji, stonoteniseri u muškoj i karatistkinje (kate ekipno) doneli su nam srebro, a stonotenisreke bronzanu medalju.

Novovarošani u velikom broju pozdravili sportiste osvajače medalja sa MOSI, foto: Facebook

Bilo je medalja i u pojedinačnoj konkurenciji. Mlađana Tara Lečić atletičarka Partizana, osvojila je dve srebrne medalje za Novu Varoš gde su joj koreni, a četiri medalje osvojili su karatisti. Tara Lečić bila je druga u trci na 800 i 400 metara. Кod karatista, zlato u svojim kategorijama osvojili su Đorđe Paunović i Mihajlo Arsović, srebro Кrstina Jovanović i bronzu Ana Mandić.

Na 57. MOSI Nova Varoš je imala predstavnike u svim sportovima, ukupno 21 ekipu , od čega 13 muških i osam ženskih. Šahisti su bili četvrti, odbojkašice pete, dok je muška ekipa u sportskom ribolovu osvojila šesto mesto. U biciklizmu, tenisu i streljaštvu Nova Varoš je bili pri začelju, ali su takmičari u ovom disciplinama i pored lošijeg rezultata doneli značajne bodove svom gradu za sveukupni plasman.