Poskupljuje boravak dece u vrtiću

Prijepolje – Prijepoljski većnici usvojili su tromesečni izveštaj o radu JKP “Lim” i prosledili skupštni na usvajanje, kao i predlog odluke o povećanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU “Miša Cvijović”.

Opštinsko veće u Prijepolju predložilo povećanje cena boravka dece u vrtiću, foto: PP Media

Opštinsko veće predložilo je Skupštini opštine na usvajanje tromesečni izveštaj JKP “Lim”, koje je na samoj  sednici okarakterisano kao rak rana opštine Prijepolje.

– I pored svih poteškoća u radu sa kojima se svakodnevno susreću, verujemo da će Komunalno preduzeće uspeti da se izbori i da ćemo uskoro dobiti jedno novo restruktuirano preduzeće gde će se mnogo racionalnije trošiti sredstva, i da će kvalitet usluga biti podignut na veći nivo – kazao je predsednik opštine Vladimir Babić.

Ukoliko se slože odbornici Skupštini opštine, na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta, cena boravka dece u PU “Miša Cvijović” biće povećana za oko 500 dinara. Tako će od ukupnog iznosa od 25.730 dinara, udeo roditelja biti 5.146 dinara, odnosno 4.550 dinara za predškolce.

Napravljeni su i pomaci u postupku pribavljanja neposrednom pogodbom neiuzgrađenog građevisnkog zemljišta u javnu svojinu opštine Prijepolje- Ivanje.

Na sednici Opštinskog veća opštine Prijepolje razmatran je i nacrt Akcionog plana za razvoj palijativnog zbrinjavanja u opštini Prijepolje od 2021-2026 godine. Veće je donelo odluka da se raspiše i javni poziv za humano hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica, za šta je izdvojeno 380.000 dinara.

PP Media