Novovaroški prvačići u ponedeljak konačno u školu

Učenici prvog i drugog razreda u OŠ „Živko Ljujić“ u Novoj Varoši konačno će u ponedeljak 10. septembra krenuti u školu, sedam dana kasnije od drugih. Nastava je u „staroj“ školi, oba razreda će u prvu smenu, a časovi počinju u osam sati.

Radovi na rekonstrukciji „stare“ zgrade gradske osnovne škole u kojoj nastavu pohađaju najmlađi osnovci, konačno su nakon dve godine privedeni kraju. Ukupna vrednost projekta je oko 8,5 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Vlada Srbije i Opština Nova Varoš. U poslednjoj četvrtoj fazi urađena je međuspratna konstrukcija i zamenjena stolarija, a zgrada je dobila i novu fasadu.

U toku završno čišćenje škole pred početak nastave

-Tokom vikenda biće završeno čišćenje kako bi učionice u ponedeljak, umivene i doterane, dočekale đake. Uskoro će ovde preći i učenici trećeg i četvrtog razreda, koji su zbog radova nastavu pohađali u „novoj“ školi sa starijim razredima- kaže Risto Popović, direktor OŠ „Živko Ljujić“.

Zbog adaptacije 17 sanitarnih prostorija u zgradi Predškolske ustanove „Paša i Nataša“, pripremna nastava za predškolce počeće tek 24. Septembra. Radove sa oko 3,8 miliona dinara finansira Ministarstvo pravde sredstvima od oportuniteta.
Izvor: Varoške novine