Odbornici SDP-a bojkotuju svečanu sednicu povodom Dana opštine

Odbornici Sandžačke demokratske partije neće prisustvovati svečanoj sednici Skupštine opštine Prijepolje zakazanoj povodom Dana ove opštine, jer kako ističu na taj način žele da ukažu da trenutnu vlast u Prijepolju nije legitimna i da ne podržava volju svih građana koji ovde žive. Bojkotovanje svečane sednici odnosi se i na nepodržavanje trenutne vlasti od strane Sandžačke demokratske partije, koja je prema njihovim rečima jednonacionalna, jer u njoj dominiraju srpske političke partije.
Odbornici SDP-a u obraćanju ispred zgrade opštine u Prijepolju istakli su niz razloga zbog kojih neće prisustvovati svečanoj sednici povodom Dana opštine. Oni se uglavnom odnose na nepodržavanje trenutne vlasti u ovoj sandžačkoj opštini, kao i aktivnosti koje njeni predstavnici sprovode.
„Odbornici Sandžečke Demokratske partije neće doći na svečanu Skupštinu na koju su pozvani povodom dana Opštine. Na taj način želimo još jednom da ukažemo da ova vlast u kojoj apsolutnu dominaciju imaju samo srpske stranke nije legitimna i da ne održava volju svih gradjana koji ovde žive . Takodje želimo da upozorimo vlast da prestane sa bahatim ponašanjem tj.otpuštanjem radnika na taj način ugržava normalno funkcionisanje komunalnog preduzeća ugrožavajuci zdravlje ljudi i čistoću našeg grada. Primetno je da je za vrjme Bajrama naš grad bio prepun smeća što se nikada ranije nije dešavalo“, kazao predsednik OO SDP u Prijepolju Esad Hodžić.
Iz SDP-a postavlja se i niz pitanja upućenih predsedniku opštine Dragoljubu Zindoviću zbog aktuelnih problema koji su se u ovoj opštini dešavali u skorijem periodu, a tiču se vandaloznih napada koji izazivaju strah i bojazn kod građana Prijepolja.
„Zašto se niko se iz vlasti nije obratio javnosti povodom vandalskog rušenja inventara u pekari čiji je vlanik Albanac, zašto niko nije otišao do radnje i razgovarao sa vlasnikom, gradjani strahuju da li je po sredi organizovan napad koji ima poruku ili je to samo obest pijanih mladića? Zašto gradjani Brodareva strahuju od nestašice vode iako je izgradjena najsavremenija fabrika vode? Zašto predednik vozi službeno auto, dok vozač sedi ispred opštine bez posla, i na taj način pravi nepotreben sumnje i afere? Zašto bespotrebno kasne plate radnicima u javnom sektoru, to je neodgovoran odnos nepoštovanje radnika? Zašto se niko od zvaničnika iz vlasti nije pojavio na završnici Ramazanskog turnira u malom fudbalu gde je finalnoj večeri prisustvovalo preko hiljadu gradjana i gde je bila promocija najuspešnjih sportista Prijepolja“, pitaju iz SDP-a i dodaju da su sva ova pitanja su od životnog značaj za sve gradjne i da želime da na ovaj način nenarodnu vlast nateraju da ne ignorišu ljude i dogadjaje, da se mane politikanastva i revanšizma i da počnu da rade bar onoliko koliko umeju.
Iz SDP-a ističu i to da je aktuelna vlast u Prijepolju za samo mesec dana koliko se nalazi na čelu opštine prikazala ogromnu razliku u negativnom smislu na sve prošle vlasti.
PP Media