Prijepolje: Opština nagradila najuspešnije učenike i sportiste

Povodom Dana opštine Prijepolje predsednik opštine Dragoljub Zindović primio je najbolje učenike, đake generacija i najbolje sportiste i tom prilikom uručio im jednokratnu novčanu nagradu. „Vi ste ponos našeg grada i naša je želja da se po završetku studija vratite u Prijepolje i date svoj doprinos u daljem razvoju naše opštine“, istakao je Zindović prilikom obraćanja najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima.
Zavidne rezultate tokom svog školovanja postigli su đaci generacija osnovnih i srednjih škola u Prijepolju. Njihovi uspesi nižu se od samog početka školovanja, kroz prve petice i učešća na brojnim takmičenjima, kako opštinskim, tako i okružnim, pa i državnim. Na životinim prekretnicama, nakon završetka osnovnih i srednjih škola svako od njih ima planove koji se tiču daljeg školovanja.
„Uspehe sam nizao od prvog do četvrtog razreda Gimanzije. Uglavnom se odnose na rezultate postignute iz mojih omiljenih predmeta, matematike, fizike, hemije. Konkurisao sam na Elektortehničkom fakultetu u Nemačkoj i planiram tamo da studiram“, kaže Irfan Gojak, đak generacije u prijepoljskoj Gimnaziji.
Predsednik opštine Dragoljub Zindović poželeo je sreću najuspešnijim učenicima u daljem školovanju i poručio da se po završetku studija vrate u Prijepolje gde će koristiti svoja stečena znanja.
Pored najboljih učenika na prijemu kod predsednika opštine Prijepolje bili su i najbolji sportisti, koji su tokom godine ostvarili značajne rezultate u svojim sportskim disciplinama.
„Osvojio sam prvenstvo Centralne Srbije i time opstvario normu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Nakon toga sam nastupao na državnom prvenstvu u Novom Sadu gde sam osvojio prvo mesto“, kaže mladi atletičar Armin Sinančević, ponosan na svoje rezultate.
Nakon prijema kod predsednika opštine Prijepolje, kroz brojne aktivnosti nastavljeno je obeležavanje Dana opštine, koji je u ovoj sandžačkoj opštini danas upriličen nakon sedam godina pauze.
PP Media