Vetar odneo krov sa pribojskog dečjeg odmarališta u Sutomoru

Priboj – Pribojsko dečje odmaralište u Sutomoru, pretrpelo je ogromnu štetu minulog vikenda u nevremenu koje je zahvatilo crnogorsko primorje. Olujni vetar, kakav ne pamte ni najstariji žitelji Sutomora, nosio je sve pred sobom, lomio drveća, kidao kablove ulične rasvete, a krovna konstrukcija dečjeg odmarališta srušena je za tili čas na magistralni put Bar – Podgorica, usled čega je saobraćaj na ovoj deonici gotovo tri sata bio u prekidu.

Vetar odneo krov, foto: PP Media

U sanaciju dečjeg odmarališta u Sutomoru, opština Priboj je tokom tri godine uložila oko 17 miliona dinara. Kompletnom rekonstrukcijom, nekada ruinirano odmaralište postalo je udobno zdanje, gde svaka soba ima kupatilo, klimu i TV.

Od 2016. godine na raspolaganju je proibojskoj deci, a svake godine u njemu o trošku lokalne samouprave besplatno borave najbolji đaci i mališani slabijeg imovinskog stanja.

Prema rečima Aleksandra Mandića upravnika odmarališta, materijalna šteta koju je nevreme načinilo tek se procenjuje, a u dogovoru sa lokalnom samoupravom odmah će se pristupiti neophodnim radovima kako bi se sprečilo prokišnjavanje na objektu.

– U narednim danima izvešćemo neophodne radove kako bi sprečili prokišnjavanje i veću štetu na objektu, dok ćemo kompletnu rekonstrukciju krova uraditi pre početka letnje sezone – kazao je za „PP Mediu“ Mandić.

Inače, jak olujni vetar pričinio je veliku materijalnu štetu i na teritoriji Budve, gde je odneo krov sa Srednje mešovite škole „Danilo Kiš“ i prevrnuo jedan kamion a štete je bilo i u drugim gradovima duž obale mora.

PP Media