Opština Prijepolje i lokalni privrednici pomogli porodicu Kajević iz Velike Župe

Nehadu Kajeviću iz Prijepolja kome je nedavno u požaru izgoreo sprat kuće stigla je pomoć od strane lokalne samouprave i prijepoljskog kluba privrednika. Lokalna samouprava je za pomoć u sanaciji Nehadove kuće izdvojila negde oko 400 hiljada dinara, dok je klub privrednika pomoć donirao u građevinskom materijalu i novčanim sredstvima.
Pre samo petnaestak dana kada se dogodio požar u kući Nehada Kajevića koja se nalazi u prijepoljskom naselju Velika Župa, prilikom naše posete slika je bila daleko lošija nego danas. Tada su Nehadove komšije radile na poravci krovne konstrukcije, a sada su već u toku unutrašnji radovi, sanacija zidova i drugo.
Pored nesebične pomoći koju kroz svakodnevne fizičke poslove Nehadu pružaju njegovi prijatelji i komšije finansijska pomoć je stigla i od lokalne samouprave. Odlukom Opštinskog veća na žiro račin koji je otvoren za pomoć porodici Kajević biće uplaćeno 15 % od proćenjene vrednosti štete, istakao je prilikom posete ovoj porodici član Opštonskog veća Esad Hodžić.
„Lokalna samouprava uvek pomaže ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji. I ovog puta mi smo juče na sednici Opštinskog veća doneli odluku da porodici Kajević pomognemo sa oko 400 hiljada dinara i nadamo se da će udruženim sredstvima koji je izdvojio klub privrednika i opština Prijepolje uspeti da pomognemo ovoj porodici da što pre srede stan u kome su živeli“, kazao je Hodžić.
Klub privrednika iz Prijepolja za pomoć je izdvojio novčana sredstva u iznosu od blizu 400 hiljada dinara, a pored novca od njih je stigla i vredna pomoć u vidu građevinskog materijala, koja je za sanaciju štete na kući podorice Kajević od velikog značaja.
Obzirom na to da je u porodici Kajević Nehad jedini zaposlen i da od plate kao taksista izdržava ukupno sedam članova, teško da će od svojih sredstava moći da obezbedi sav nameštaj koji je izgoreo u požaru, ali kao što je već rekao da je uvek bio skroman i da je želeo samo najpotrebnije uslove za život, nadamo se da će uz pomoć ljudi koji su u mogućnosti da mu na bilo koji način pomognu uskoro uspeti da sebi i svojoj porodici obezbedi život kakav je imao pre nego što mu se dogodila ova nezgoda. Svi oni koji žele da pomognu porodici Kajević u sanaciji oštećene kuće to mogu učiniti upaltom na dinarski žiro račun 205-9011006354496-60 otvoren kod Komercijalne banke na ime Nehad Kajević.
PP Media