Radnici FAP-a u štrajku spremni za pregovore

Već nekoliko dana proteste radnika Fapa prate oprečne informacije i loša komunikacija na relaciji radnika i menadzmenta Fap-a, lokalne samouprave i resornog Ministarstva. Tek jučerašnja protestna šetnja radnika gradom do Doma kulture, gde se održavala 29. Redovna sednica Skupštine opštine Priboj, donela je prve pomake u pravcu rešavanja nagomilanih problema Fapa.
Nakon današnje Zbora radnika u Fap-u, Predsednik štrajkačkog odbora Miroslav Mršević preneo nam je zaključke zbora za dalje aktivnosti po pitanju pronalaženja održivog rešenja za radnike Fap-a.
„ Lokalna samouprava na čelu sa njenim predsednikom Lazarom Rvovićem, je organizovala pregovere u Vladi Srbije na kom će učestvovati pored lokalne samouprave i tri predstavnikavelikog zbora zaposlenih koji predstavlja preko 95 procenata radnika. Na zboru radnika doneta je jednoglasna odluka da se uskrati poverenje dosadašnjem menadžmentu i da se tim rešenjem omogući Vladi Srbije da postavi profesionalni menadžment po ugledu na smederevsku železaru..“.
Prema rečima predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića, danas bi prema najavama iz Vlade Srbije trebala da bude iplaćena prva zaostala zarada radnicima Fap-a, a u sledeći petak još jedna.
PP Media Goran Reković