Opština Prijepolje od danas i zvanično dobila novi grb

U opštini Prijepolje zvanično je predstavljen novi grb koji će u buduće biti glavno obeležje ovog grada na Limu. Na novom grbu Prijepolja nalaze se svi važni elementi iz istorije i kulture Srpskog i Bošnjačkog naroda, koji ovde žive, rečeno je na konferenciji za novinare, koja je održana povodom predstavljanja novog zvaničnog grba ove opštine.
Odlukom Skupštine opštine Prijepolje, u junu 2014. godine formirana je Komisija za izradu predloga simbola i određivanje dana opštine. Rezultati rada komisije bile su Odluke koje su usvojene na sednici lokalnog parlamenta pre dva meseca. Danas je u Prijepolje stigao i novi grb, koji je zvanično pušten u upotrebu i od sutra će moći da ga koriste sve institucije u ovoj opštini, kao i građani koji ovde žive, istaknuto je na press konferenciji.
„Na grbu se nalaze svi najvažniji elementi iz istorije, tradicije i kulture Prijepolja i naroda koji danas žive na ovom prostoru, kako Srba, tako i Bošnjaka“, kazao je predsednik SO Prijepolje Vukosav Tomašević.
Razlog pristupanja izradi novog grba opštine Prijepolje jeste taj što je zaključeno da na grbu Prijepolja, pored obeležja većinskog naroda trebaju da postoje i simboli Bošnjaka, koji ravnopravno ovde žive. Osnovni zahtev je izradom novog grba u potpunosti ispoštovan, istakao je predsednik Komisije za izradu simbola Izudin Šantić.
Iako se na novom grbu jasno vidi da u Prijepolju ravnopravno sa Srpskim narodom žive i Bošnjaci, brojne bošnjačke partije u lokalnom parlamentu nisu podržale predlog novog grba. Smatram da smo ovu istorijsku priliku trebali da iskoristimo svi i da jednoglasno usvojimo tu odluku, dodao je Šantić.
PP Media