Opština Prijepolje ostala bez pravobranioca

Prijepolje – Prvog radnog dana u 2022. godini zasedao je parlament u Prijepolju. Na sednici sazvanoj po hitnom postupku, sa samo dve tačke dnevnog reda odbornici su usvojili predlog rešenja o prestanku funkcije opštinskom pravobraniocu Ani Pejović, koja je nedavno podnela ostavku na tu funkciju zbog izabora za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju.

Skupština u Prijepolju zasedala prvog radnog dana u 2022. godini, foto: A.Rovčanin

Na funkciju opštinskog pravobranioca pravnica Ana Pejović izabrana je u aprilu prošle godine. Međutim, na tom mestu zadražala se svega 9 meseci, a ostavku je podnela nakon što je Skupština Srbije, polovinom decembra izabrala za novog sudiju Osnovnog suda u Prijepolju. Predsednik opštine Vladimir Babić, zahvalio se Ani na predanom radu i poželeo joj sreću na novom poslu. On je najavio i raspisivanje konkursa za izbor novog pravobranioca.

– Hvala Ani na predanom radu, nadam se da će novi pravobranilac nastaviti isto tako uspešno da obavlja posao kao što je to ona činila – kazao je između ostalog predsednik opštine Vladimir Babić.

Opštinsko veće tokom nedelje raspisaće konkurs za izbor novog pravobranioca, a Ana Pejović na dužnost sudije stupiće 10. januara, kada je zakazana svečana sednica povodom izbora novih sudija u Osnovnom sudu u Prijepolju.

PP Media