Opštinski odbor „Zdrave Srbije” u Priboju ne želi saradnju sa Srpskom naprednom strankom

Priboj – Nakon zvaničnog otvaranja gondole i posete predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića opštini Čajetina, opštinski odbor „Zdrava Srbija” iz Priboja se obratio javnosti saopštenjem, u kome se između ostalog navodi:

Čelnici Opštinskog odbora Zdrave Srbije u Priboju

„Nema sumnje da opština Čajetina profitirala ili će na neki način profitirati na konto posete predsednika republike, ali gospodin Stamatović nije samo predsednik opštine Čajetina, već je i predsednik stranke „Zdrava Srbija” koja ima gradske i opštinske odbore širom Srbije sa akcentom na jugozapad. Činjenica da je Milan Stamatović dugi niz godina simbol opozicione borbe protiv aktuelnog režima je i navela ovaj odbor da se priključi baš „Zdravoj Srbiji” i njemu kao lideru.

Svaki glas našem opštinskom odboru je glas protiv onoga koji je sve vreme opstruisao izgradnju same gondole, a onda došao na njeno otvaranje, protiv njega i njegovog režima.

Apostrofiram od svih događaja vezanih za 14. januar, mi se kao opštinski odbor ograđujemo ističući da smo na sam događaj bili pozvani, ali da na isti nismo otišli.
Ukoliko je predsednik Milan Stamatović odustao od opozicione borbe na bilo koji način se priklonio aktuelnoj vlasti, ja Milan Кašerić, predsedni opštinskog odbora u Priboju, a u ime celog odbora „Zdrave Srbije” pozivam da mene razreši dužnosti predsednika, a ovaj odbor raspusti.

Takođe, ukoliko predsednik smatra da smo ovim saopštenjem prekršili statut i program „Zdrave Srbije” ili na bilo koji način poremetili stranačku hijerarhiju on ima odrešene ruke da rasformira ovaj odbor, formira novi i tako okonča našu saradnju.

Bez obzira na budući status ovog odbora u „Zdravoj Srbiji” mi nastavljamo u celosti još odlučnije započetu opozicionu borbu. Ovom prilikom, pozivamo sve sugrađane opziciono orjentisane, bez obzira na stranačku pripadnost ili partiju da nam se pridruže u zajedničkoj borbi protiv uzurpatora vlasti.

U moje ime i u ime našeg odbora, garantujem da će naša politika zauvek biti u interesu svih građana Priboja, a protiv ove vlasti”.

GZS i PP Media